Leacuri vechi pentru boli moderne

1 74898 original jpg jpeg

În ciuda trecerii vremii, vechile remedii cu plante nu şi-au pierdut puterile, fiind astăzi utile în tratarea afecţiunilor specifice timpurilor moderne.

Organismul nostru are capacitatea de a se adapta,dar cu greu face faţă schimbărilor din jur. Mesele noastre conţin din ce în ce mai multe alimente procesate,porţiile sunt din ce în ce mai mari,nu facem mişcare,stăm mai mereu pe scaun – toate acestea ne afectează sănătatea. Aşa se face că anumite afecţiuni care erau rare pe vremea bunicilor noştri au ajuns să fie acum la ordinea zilei.

Busuiocul combate stresul

Busuiocul este,pentru fitoterapeuţi,un remediu excelent în alinarea unei probleme des întâlnite,precum stresul. Acesta declanşează agitaţie,nervozitate,tulburări de somn,proastă dispoziţie. În combaterea lui,mestecă 12 frunze proaspete de busuioc,de 2 ori pe zi,în cure de 3 săptămâni.

Citeşte şi:Busuiocul-cum îl folosim în practici magice şi în medicină

Coriandrul scade colesterolul

Bogat în uleiuri volatile şi substanţe minerale,coriandrul este o plantă aromatică de la care se folosesc atât fruzele,cât şi seminţele. Nivelul de colesterol poate reveni la valori normale dacă se consumă zilnic ceai de coriandru. Acesta se prepară astfel:pune o linguriţă de seminţe sau un pliculeţ de frunze uscate de coriandru într-o cană,peste care toarnă 250 ml de apă fierbinte. Lasă la infuzat 10-15 minute,după care bea 2-3 căni pe zi,după mesele principale. Ţine cura 3 săptămâni.

Sunătoarea,antidepresivul natural

Depresia este,după cum bine de ştie,boala secolului XXI. Mai multe studii arată că persoanele care se confruntă cu acestă problemă beneficiază de pe urma tratamentului cu extract de sunătoare. Se găseşte la magazinele naturiste sub formă de capsule. Dozele necesare trebuie prescrise de fitoterapeut.

Tensiunea se normalizează cu hrean

Stresul,stilul de viaţă sedentar sunt de vină pentru creşterea tensiuniiarteriale. Pentru reglarea tensiunii,încearcă acest leac vechi:spală bine 5 rădăcini de hrean şi lasă-le la macerat în apă rece,36 de ore. Dă-le prin răzătoarea mică,pune terciul într-un vas,după care toarnă apă,cât să-l acopere. După 30 de minute,pune terciul într-un tifon şi stoarce. Combină lichidul obţinut cu 3 linguri de miere şi ţine-l într-un recipient din sticlă care se închide ermetic. Depozitează la frigider. Consumă câte 2 linguriţe,cu 60 de minute înainte de masă,de 3 ori pe zi,3 luni.

Citeşte şi:Plante care scad tensiunea

Durerile de spate trec cu arnică

Poziţia greşită pe care o adoptăm când stăm în picioare sau pe scaun poate duce,în timp,la deformări ale coloanei vertebrale,însoţite de dureri intense. Masează 5 minute zona dureroasă cu unguent de arnică. Uleiurile esenţiale şi flavonoidele din plantă atenuează inflamaţia ţesutului osos.

Trucul Click! pentru femei

Treci printr-o perioadă mai stresantă? Mănâncă un pumn de fructe oleaginoase crude – migdale,nuci. Ele sunt bogate în magneziu,mineral care îmbunătăţeşte dispoziţia generală.