Măslinele stimulează digestia

1 80999 original jpg jpeg

Măslinele se găsesc, în general, de două tipuri: nesărate (verzi) şi coapte (negre), ele fiind alimentul de bază din dieta mediteraneană. Există diferite soiuri de măsline disponibile pe piaţă în funcţie de regiuni şi cu un gust variat, dar ştiai că măslinele au o serie de beneficii asupra sănătăţii?

Iată de ce este bine ca măslinele să facă parte din alimentaţia ta:

Combat anemia

Se spune că măslinele negre consumate în cantităţi moderate sunt foarte bune pentru persoanele cu un nivel scăzut de hemoglobină, deoarece conţin o cantitate mare de fier. În plus, întăresc imunitatea.

Acţionează ca un antioxidant

Măslinile conţin nu numai o cantitate mare de vitamina E, ci sunt şi o sursă importantă de antioxidanţi care protejează celulele corpului. Studii recente au arătat că măslinele sunt foarte bune pentru inimă şi ajută la prevenirea cancerului şi a osteoporozei.

Îmbunătăţesc nivelul de energie

Glutationul este o substanţă găsită în celulele noastre care ajută la procesul de producere a energiei. A avea această substanţă în cantitate suficientă poate creşte nivelul de energie. Se spune că prin consumul de măsline este îmbunătăţit nivelul de glutation în sânge.

Previn ridurile

Măslinile conţin acid oleic care poate ajuta la reducerea ridurilor în mare măsură. În plus, aceasta ajută la menţinerea sănătăţii generale a pielii.

Menţin inima sănătoasă  

Măslinele sunt sursă de grăsimi monosaturate (sănătoase) care ajută la creşterea nivelului de colesterol bun în organism. Mai mult, grăsimi monosaturate conţin acid oleic care reduce tensiunea arterială crescută şi îmbunătăţeşte sănătatea generală a inimii.

Stimulează sistemul digestiv

Se spune că măslinele sunt foarte bune pentru sănătatea sistemului digestiv. Dacă te confrunţi des cu probleme digestive precum indigestie, începe să mănânci în mod regulat măsline pentru a îmbunătăţi tranzitul intestinal.

Acţionează ca un agent antiinflamator

Consumul regulat de măsline ajută corpul să asimileze polifenoli, în special oleuropeină, cunoscut pentru faptul că are proprietăţi antifungice, antiinflamatorii, antimicrobiene şi antioxidante.

Stimulează procesul de pierdere în greutate

Dacă vrei să slăbeşti, atunci este recomandat să incluzi măslinele în alimentaţia ta zilnică deoarece grăsimile monosaturate prezente ajută la stimularea metabolismului, implicit, la arderea grăsimilor.