Dr. Alina Mȋtcan: „Intervențiile Mommy Makeover le ajută pe proaspetele mămici să își recapete stima de sine după naștere”

dr  Alina Mîtcan png

Ce înseamnă Mommy Makeover?

Pe parcursul sarcinii, femeile suferă multe transformări, care sunt evidente. De exemplu, tegumentele își pierd din elasticitate, sânii își schimbă forma, mușchii abdominali sunt supra solicitați și se lasă, iar depozitele de grăsime provocate de schimbările hormonale se depun pe brațe, coapse, abdomen.

Foarte multe femei, după ce l-au înțărcat pe copil, doresc să își recapete forma de dinaintea sarcinii. Recurg la cure de slăbire, la antrenamente în sala de fitness și la tratamente cosmetice, în speranța că acestea le vor readuce la forma inițială.

În cele mai multe cazuri, acestea se dovedesc prea puțin folositoare. Iar medicina estetică pune la dispoziția femeilor care au devenit mame intervențiile specifice lor.

„Mommy Makeover sunt intervențiile estetice care le  ajută pe proaspetele mămici să își recapete forma după naștere. Acestea sunt de două tipuri: minim invazive, dar și intervențiile estetice chirurgicale. Important este să știe bine ceea ce doresc și mai ales să aibă așteptări realiste. Aceste intervenții nu trebuie să fie privite ca un instrument care te vor face să arăți ca la 20 de ani, deși tu ai 40” spune Alina Mȋtcan, medic specialist Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie reconstructivă în ediția tv online, Mommy Makeover, intervențiile care te ajută să îți recapeți forma după naștere, realizată și moderată de Antoaneta Banu.

La cât timp după naștere sunt recomandate intervențiile Mommy Makeover?

Specialistul spune că aceste intervenții, indiferent că sunt miniinvazive sau chirurgicale se pot efectua la 6/8 luni după ce pacienta nu mai alăptează.

Foarte important este ca femeia să aibă o greutate stabilă și mai ales să nu mai aibă în plan încă o sarcină, în perioada următoare.

„Am avut paciente care au venit la noi, la clinică, la o perioadă după cea am făcut intervențiile Mommy Makeover și m-au anunțat că sunt din nou însărcinată. Este important ca o nouă sarcină să apară la o distanță de 8/9 luni după efectuarea intervențiilor. În principiu nu sunt probleme, dar, dacă s-a lucrat la o reducție a sânilor, noi intervenind și la nivelul glandelor, existând  posibilitatea să apară,  post operator o întrerupere a lactației”, afirmă în cadrul ediție, online, medicul Alina Mȋtcan.

Pacientele trebuie să facă o serie de analize de sânge  care să ateste că sunt stabile  hemodinamic, un ekg,  eco mamar și de abdomen, dacă se vor efectua procedurile chirurgicale in zona sân-abdomen.

Care sunt cele mai frecvente intervenții solicitate după naștere? Se pot efectua mai multe în același timp?

Intervențiile din seria Mommy Makeover sunt următoarele:

Față:

- miniinvazive care înseamnă tratamente cu acid hialuronic și botox;

- chirurgicale-blefaroplastia superioară.

Sâni

- exclusiv chirurgical, care înseamnă implantul mamar și liftingul de sân pentru a-l ridica și  a-i reda un nou aspect.

Abdomen

- abdomenoplastia, lilpoaspirație.

Modificarea conturului corpului

- lifting de brațe, de coapse, lipoaspirație la  nivelul coapselor și a genunchilor.

„Sigur că se pot face mai multe intervenții în cadrul uneia mari. Dar trebuie să se țină cont de recuperare. În discuțiile pe care le am cu pacientele, insist foarte mult pe importanța pe care o are recuperarea. Femeia trebuie să știe că va avea nevoie ca cineva să stea cu bebelușul, cât ea se recuperează. Primele patru-șase săptămâni sunt mai dificile, atunci purtând bustiere și burtiere, dacă dorește o intervenție multiplă la  nivelul sâni și abdomen. După trei luni de la intervenții, pacienta poate să aibă o viață normală, să facă mișcare, să își țină copilul în brațe, să meargă la piscină‟, spune dr.  Mîtcan.

Medicul specialist arată că, după trei luni de la intervenții pacienta poate să meargă în vacanță, la plajă, sau la solar, dar este necesară o protecție a cicatricilor,  prin acoperirea acestora cu benzile UV.

Intervențiile estetice chirurgicale au un rol foarte important pentru femeile care au devenit, de curând mame.

„Indiferent de ceea ce va alege pacienta, mommy makeover au un beneficiu uriaș.  Le ajută pe femei să își recapete încrederea în ele si mai ales le readuc stima de sine”, spune  spune Alina Mȋtcan, medic specialist Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie.

Dr. Alina Mȋtcan este medic specialist Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie reconstructivă. Lucrează de peste opt ani în chirurgia plastică, timp în care a urmat și a absolvit cursuri de specializare în România și în străinătate.

Cu un simplu click poți să descoperi  aici toată activitatea profesională a sa.

Urmărește integral ediția video online realizată și moderată de Antoaneta Banu și află toate detaliile despre intervențiile mommy makeover.