Plante contra somnului agitat

1 78461 original jpg jpeg

Dacă ai un somn agitat şi vrei să îţi recapeţi odihna pe timp de noapte, ai la dispoziţie soluţii relaxante pe bază de plante. Apelează cu încredere la farmacia verde!

Levănţica relaxează

Florile uscate din această plantă cu miros plăcut şi conţin uleiuri volatile, care te ajută să te relaxezi şi să ai un somn odihnitor. Prepară în fiecare seară o infuzie din 1-2 linguriţe de flori la o cană de apă fiartă şi bea 2 căni, cu 2 ore înainte de a te duce la culcare. Mai poţi face aromaterapie cu ulei esenţial de levănţică, sau îl poţi administra intern (numai varianta 100 % pur), câte 1-2 picături la o linguriţă de zahăr.  

Muşeţelul te linişteşte

Florile de muşeţel conţin flavonoide, acele substanţe cu rol antioxidant, care ajută organismul să se relaxeze şi îi conferă o stare de bine. Nu degeaba un ceai de muşeţel este recomandat în stări de tensiune nervoasă, anxietate, depresie şi insomnie. O infuzie de muşeţel îţi va induce un somn liniştit. Prepară ceaiul dintr-o lingură de flori la o cană de apă fiartă şi bea 2-3 căni seara, cu 2 ore înainte de a te duce la culcare. Pentru relaxare profundă, poţi face şi băi cu muşeţel înainte de culcare.

Florile de tei, calmantul clasic

Florile de tei conţin steroli, taninuri, vitamina C şi ulei volatil. Fitoterapeuţii recomandă infuzia de tei nu doar în caz de gripă, răceală şi bronşite, ci şi în caz de insomnii sau stări de nervozitate, oboseală psihică accentuată. Pentru infuzie, foloseşte o linguriţă de flori la o cană de apă clocotită. Bea 2-3 căni înainte de culcare.

Roiniţa, acţiune sedativă

Este o plantă cu acţiune sedativă, iar uleiul extras din frunzele sale este folosit în industria medicamentelor. Valoroase din punct de vedere medicinal nu sunt doar frunzele, ci şi florile. Remediile pe bază de roiniţă diminuează stările de agitaţie şi nelinişte, combat ameţelile şi migrenele. Dacă vrei să te odihneşti mai bine în timpul nopţii, prepară o infuzie, astfel: ai nevoie de 1-2 linguri de frunze uscate la o cană de apă clocotită. Lasă la infuzat 5 minute. Bea 1-2 căni, după masa de seară.

Valeriana, efect hipnotic

Preparatele pe bază de valeriană sunt recomandate în insomnii, nervozitate, hiperexcitabilitate motorie şi senzorială. Acţiunea hipnotică şi de inducere a somnului a fost demonstrată prin numeroase studii. Un ceai de valeriană preparat din 30 g de rădăcină la 1 litru de apă clocotită, consumat în fiecare seară, îţi va asigura un somn fără probleme. Bea o cană cu 2 ore înainte de culcare.