Plante pentru sănătatea colonului

1 72193 original jpg jpeg

Simptome precum diareea, constipaţia, balonarea, crampele şi durerile abdominale sunt semne prin care organismul anunţă deficienţe în funcţionarea colonului. Ele pot fi prevenite şi tratate cu ajutorul plantelor.

Muşeţelul calmează crampele stomacale

Sindromul colonului iritabil este cauzat,cel mai adesea,de stres. În acest caz este eficient muşeţelul,plantă care are proprietăţi antispasmodice,fiind de ajutor în calmarea crampelor. Îl poţi folosi în combinaţie cu menta,care are proprietăţi antidiareice. Prepari un ceai din 2 linguriţe de flori de muşeţel uscate şi câteva furnze uscate de mentă,la o cană cu apă clocotită. Laşi la infuzat 10 minute. Bei ori de câte ori e nevoie,2-3 căni pe zi.â

Lămâia şi aloe vera curăţă intestinul gros

Pentru eliminarea toxinelor din colon este indicată lămâia,care are proprietăţi antioxidante. Storci sucul de la o lămâie de mărime potrivită,apoi îl amesteci cu o lingură de miere. Torni 250 ml de apă călduţă,amesteci din nou şi bei conţinutul,cu înghiţituri mici. Iei remediul de 3 ori pe zi,timp de 3-4 zile. Şi aloe vera este cunoscută pentru proprietăţile detoxificante si laxative,de aceea planta curăţă eficient colonul. Poţi lua gel de aloe,care se găseşte la magazinele cu produse naturiste,o lună de zile.

Anghinarea tratează colita

În caz de colită (inflamaţia colonului) eficiente sunt remediile cu anghinare,plantă cu un conţinut ridicat flavonoizi şi polifenoli. Peste o linguriţă de plantă mărunţită torni 200 ml de apă fierbinte. Bei o cană dimineaţa şi una seara,cu 30 de minute înainte de masă,până la dispariţia simptomelor. Util este şi sucul de morcovi,câte un pahar pe zi.

Tărâţele de grâu favorizează digestia

În sindromul colonului iritabil,tărâţele de grâu sunt  de mare ajutor,căci protejează colonul de factorii iritanţi şi reglează tranzitul intestinal. Pui 2 linguri de tărâţe de grâu la o cană cu apă,până când se înmoaie. Bei o dată pe zi,dimineaţa sau seara.

Info

Seminţele de psyllium sunt foarte eficiente pentru curăţarea colonului.

Trucuri Click!pentru femei

Usturoiul previne cancerul de colon,de aceea poţi mânca zilnic câte unul-doi căţei de usturoi.

Mănâncă legume proaspete în fiecare zi:datorită conţinutului de fibre,ajută colonul să funcţioneze corect.