Portocalele: medicamente naturale

1 71955 original jpg jpeg

Bogate în vitaminele B1, B2, B3, B6 şi C, calciu, fier, fosfor, potasiu şi acid folic, portocalele sunt fructele care aduc mari beneficii organismului. Află care sunt motivele pentru care ar trebui să le incluzi în dieta ta.

Au proprietăţi antiinflamatoare

După o masă copioasă,mănâncă o portocală pentru că te va ajuta să digeri mai bine alimentele consumate,datorită conţinutului mare de fibre. De asemenea,portocalele elimină senzaţia de balonare,arsurile la stomac şi greaţa.

Citeşte şi:

3 remedii „de casă“ contra sinuzitei

Remedii pentru întărirea imunităţii

Coaja acestui fruct,bogată în uleiuri esenţiale,are propietăţi antimicrobiene şi antiinflamatoare. De aceea,foloseşte coaja de portocale în ceai sau prăjituri pentru a ţine departe virusurile intestinale.

Combat răceala

Portocala conţine 75% vitamina C,de aceea are un rol important în combaterea răcelilor şi a gripei. Mănâncă câte o portocală în fiecare zi sau prepară-ţi suc din fructe proaspete pentru a-ţi întări sistemul imunitar!

Exfoliant natural

Îngrijeşte-ţi pielea folosind coji de portocale deoarece contribuie la exfolierea tenului. În felul acesta vei îndepărta celulele moarte,punctele negre şi vei aduce un plus de strălucire pielii tale!

De asemenea,coaja de portocală ajută la tratarea acneei şi la estomparea petelor de pe corp.