Profită de fructele toamnei!

1 70799 original jpg jpeg

Odată cu venirea toamnei, este timpul să incluzi în dietă fructele specifice acestui anotimp. Au gust delicios, sunt bogate în vitamine şi minerale şi unde mai pui că te ajută să scapi de kilogramele nedorite acumulate în perioada concediului.

Perele

Zemoase şi dulci,perele au un conţinut bogat de fibre (o pară de mărime medie conţine 5 gr de fibre),ajutând la o bună digestie.

Au vitaminele A,K,C,dar şi magneziu,calciu şi fier,minerale esenţiale pentru sănătatea oaselor,a sistemului nervos,dar şi pentru prevenirea anemiei. Totodată,datorită carotenoizilor,au un puternic efect antiinflamator. Cel mai bine este să le consumi proaspete,însă şi compotul de pere este delicios şi benefic pentru organism.

Gutuile

Fructele de aur ale toamnei,gutuile,sunt o adevărată minune pentru organism. Le poţi consuma proaspete,sub formă de compot sau coapte,căci nu îşi pierd valorile nutritive.

Două-trei felii de gutui consumate dimineaţa,pe stomacul gol,ajută la eliminarea toxinelor. Au vitamina C ceea ce înseamnă că întăresc a sistemul imunitar. Sunt benefice şi pentru sistemul nervos,având un conţinut important de fosfor,calciu şi magneziu.

Merele

Merele conţin fibre şi vitamina C şi au puţine calorii,fiind considerate unele dintre cele mai sănătoase fructe ale toamnei.

Expertul american în nutriţie Tammi Flynn recomandă persoanelor care vor să slăbească să mânânce câte trei mere pe zi,înainte de fiecare masă. Sunt bogate în fibre şi induc o senzaţie de saturaţie,astfel că vei mânca mai puţin. Aceste fructe ajută şi la o mai bună digestie.

Prunele

Bogate în fibre şi sărace în calorii,prunele ar trebui incluse în dieta zilnică (câte 300-400 de grame). Acestea ajută la eliberarea organismului de toxine. Foarte eficient,mai ales în combaterea constipaţiei,este şi sucul proaspăt de prune,băut pe stomacul gol,dimineaţa. Bei câte un pahar,două săptămâni.

Trucul Click!pentrufemei

Consumă câte o pară înainte de masă,pentru că aceste fructe îţi potolesc pofta de mâncare şi induc senzaţia de saţietate pentru mai mult timp.