Remedii împotriva durerii de umăr

1 81851 original jpg jpeg

Durerea de gât este prezentă în rândul persoanelor care petrec mult timp stând pe scaun la birou. Presiunea excesivă pusă pe coloana vertebrală poate provoca durerea resimţită la nivelul gâtului, durere de cap, furnicături şi alte probleme de sănătate. Dacă te supără durerea de gât în ultima perioadă, iată câteva remedii naturale:

Hidroterapia

Nu este nimic dificil, ci numai să faci un duş. Forţa apei va relaxa muşchii, eliberând tensiunea care provoacă durerea şi care stimulează circulaţia sângelui. Recomandată pentru hidroterapie este apa caldă şi apa rece. Stai 5 minute sub apa rece, apoi alte 5 minute sub apa caldă.

Sarea epsom

Sarea epsom este cunoscută pentru faptul că combate durerea musculară, deoarece eliberează presiunea şi reduce stresul. Sulfatul de magneziu prezent în sarea epsom acţionează asupra muşchilor care şi-au pierdut elasticitatea. Lasă apa caldă să curgă în cadă, adaugă 5 linguri de sare epsom şi amestecă ca să se dizolve. Stai în apa respectivă 20 de minute, masând zona gâtului prin mişcări circulare. Acest tratament nu este recomandat persoanelor bolnave de hipertensiune arterială şi diabet.  

Uleiul esenţial de lavandă

Un alt remediu pentru durerea de gât este uleiul esenţial de lavandă. Fă-ţi o baie caldă pentru relaxarea muşchilor, apoi masează zona afectată de durere cu uleiul de lavandă, prin mişcări circulare, blânde, 5-7 minute. Masajul ajută la stimularea circulaţiei sangvine.

Terapia rece

Terapia rece provoacă scăderea temperaturii corpului, afectând sistemul nervos şi eliberând tensiunea acumulată în muşchi. Aşadar, ai nevoie de un prosop şi de câteva cuburi de gheaţă. pune gheaţa în prosop şi ţine-l pe zona în care se resimte durerea. Repetă de mai multe ori. Vei observa cum durerea va dispărea.    

Ceai de ghimbir

Ghimbirul are proprietăţi antiinflamatorii, care combat durerea complet. Pune în 250 ml de apă fierbinte 2-3 felii de ghimbir (proaspăt). Lasă-le să fiarbă 10 minute, după care strecoară-l. Adaugă o lingură de miere în ceai şi apoi amestecă. Se beau două ceşti pe zi.