Remedii pentru dereglările hormonale

1 74319 original jpg jpeg

Ai probleme cu somnul, ţi-e foame mai tot timpul, te concentrezi greu şi te doare capul? Este posibil să ai un dezechilibru la nivel hormonal. Plantele te ajută să ţii sub control simptomele neplăcute.

Infuzie de talpa-gâştei

Dacă suferi de hipertiroidie înseamnă că glanda tiroidă secretă în exces hormoni. Afecţiunea se întâlneşte la orice vârstă,dar cele mai afectate sunt femeile. Printre cele mai frecvente manifestări sunt aritmiile,tahicardia (bătai prea rapide ale inimii) şi palpitaţiile cardiace,dar şi pierderea în greutate,transpiraţia abundentă şi fragilizarea unghiilor. Pentru calmarea ritmului cardiac,consumă infuzie de talpa-gâştei,de trei ori pe zi,înainte de mesele principale,până te simţi mai bine. Pune o linguriţă cu plantă într-o cană cu apă călduţă şi lasă 10 minute,apoi strecoară şi bea cu înghiţituri mici. De asemenea,tinctura de talpa-gâştei (câte o linguriţă de preparat diluat în jumătate de pahar cu apă,de trei-patru ori pe zi,timp de o săptămână sau mai mult,în funcţie de gravitatea simptomelor)echilibrează funcţia tiroidei.

Info:În caz de hipertiroidie,pe lângă tratamentul alopat,este bine să iei câte o linguriţă de ulei de porumb,de două ori pe zi.

Ulei de levănţică şi rozmarin

Tulburările de memorie şi de concentrare,acumularea într-un timp scurt de mai multe kilograme,fără ca regimul alimentar să difere,şi apariţia guşei sunt semne că în organism există un deficit de hormoni tiroidieni – afecţiune cunoscută sub numele de hipotiroidie. De ajutor în acest caz sunt uleiurile esenţiale de levănţică şi rozmarin,care se găsesc în magazinele cu produse naturiste. Dizolvă către trei picături din fiecare în puţină apă caldă şi bea amestecul cu jumătate de oră înainte de mesele principale,cel puţin o lună. Recomandată în acest caz este şi infuzia din coada-şoricelului şi creţişoară. Toarnă o cană cu apă fiartă peste o lingură cu amestec de plante şi bea două căni cu ceai zilnic,dimineaţa şi seara,înainte de a mânca.  

Tinctură de lemn-dulce

Nivelul scăzut de estrogen (hormonul feminin) din corp poate duce la absenţa bruscă a menstruaţiei. În termeni medicali,afecţiunea se numeşte amenoree. Tinctura de lemn-dulce restabileşte echilibrul hormonal. Pune 10 linguri de rădăcină mărunţită în jumătate de litru de alcool de 70 de grade şi lasă 14 zile,la răcoare,într-un borcan închis ermetic. Apoi filtrează şi toarnă lichidul rămas în recipiente închise la culoare. Diluează o lingură de tinctură în 100 de grame de apă şi bea de patru ori pe zi.

Ceai de trifoi roşu

Întrucât conţine fitoestrogeni,substanţe naturale care au funcţii asemănătoare cu cele ale estrogenului,remediile pe bază de trifoi roşu redau echilibrul glandelor endocrine. Ceaiul reglează ciclul menstrual şi ameliorează crampele din zilele sensibile. Toarnă jumătate de litru de apă caldă peste 15 grame de flori de trifoi roşu uscate şi lasă câteva minute să se răcească. Bea din această infuzie câte puţin în decursul a 24 de ore.

Idei Click! pentru femei  

Dacă ai fost diagnosticată cu hipertiroidie,este indicat să consumi pulbere de cimbru,coada-şoricelului sau mentă,câte o linguriţă,de trei ori pe zi,până la calmarea simptomelor neplăcute.

Ca să linişteşti simptomele hipotiroidiei,mănâncă zilnic ceapă şi usturoi.   

Îţi întârzie frecvent menstruaţia? Ia câte 30 de picături de tinctură de gălbenele,amestecate cu puţină apă,de trei ori pe zi.



Recente

Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg