Rinichi sănătoşi cu leacuri naturale

1 80171 original jpg jpeg

Responsabili de eliminarea impurităţilor din organism, rinichii stimulează producţia celulelor roşii din sânge, reglează presiunea arterială şi contribuie la asimilarea vitaminei D.

Limonada, împotriva calculilor biliari

Sucul de lămâie previne formarea pietrelor la rinichi şi contribuie la distrugerea acestora, dacă ele există deja, facilitând urinarea. Prepară-ţi o limonadă adăugând zeama de la o lămâie într-un litru de apă. Bea o cană în fiecare dimineaţa, pe stomacul gol.

Ceaiul de busuioc, efect diuretic

Datorită antioxidanţilor din compoziţia sa, ceaiul de busuioc este folosit pentru îmbunătăţirea funcţiei renale. Favorizează eliminarea urinei şi a toxinelor acumulate, previne formarea pietrelor la rinichi. Prepară-ţi un ceai dintr-o cană cu apă fierbinte şi 5 frunze proaspete de busuioc, sau o linguriţă rasă de plantă uscată. Strecoară după 7-10 minute. Bea câte o cană, zilnic, într-o cură de maximum 6 săptămâni.

Sucul de ţelină, un bun depurativ

Diuretic şi depurativ, sucul de ţelină este recomandat pentru menţinerea sănătăţii rinichilor. Ajută la eliminarea toxinelor şi stopează apariţia infecţiilor. Se obţine din rădăcină rasă şi frunze de ţelină. Bea 100 de ml de suc, de 3 ori pe zi, timp de o lună. Acest remediu nu este recomandat celor care suferă de tensiune arterială scăzută, care iau medicamente cu efect sedativ sau urmează să sufere o intervenţie chirurgicală.

Ceaiul de merişoare, recomandat în infecţii

Cunoscut pentru proprietăţile sale benefice asupra tractului urinar, poate fi folosit atât în cazul infecţiilor uro-renale, cât şi pentru îndepărtarea cristatelor de oxalaţi de calciu, care favorizează apariţia pietrelor la rinichi. Pentru păstrarea intactă a substanţelor active, se prepară în felul următor: se toarnă 100 ml de apă rece peste 2 linguri de plantă, se strecoară după 15 minute şi se dă deoparte maceratul obţinut. Peste frunzele rămase se adaugă 100 ml de apă clocotită, se pune la fiert, iar după 10 minute se strecoară. Din cele două lichide se obţine un amestec din care se administrează câte o linguriţă, o dată la 3-4 ore.

Infuzia de păpădie dizolvă pietrele

Bogat în vitamine şi minerale, ceaiul de păpădie stimulează activitatea rinichilor şi creşte diureza, ajutând la dizolvarea pietrelor la rinichi. Se prepară o infuzie din 4-10 g frunze uscate de păpădie la o cană cu apă fierbinte. Strecoară după 10 minute. Bea 3 ceşti în fiecare zi. Persoanelor care iau antibiotice, diuretice sau medicamente anticoagulante li se recomandă să se sfătuiasă cu doctorul lui înainte de a urma această cură.



Recente

pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg
Laptele cu mirodenii regleaza glicemia si digestia  Sursa foto shutterstock 1843827337 jpg
pesticide jpg
Piept de pui cu spanac  Sursa foto shutterstock 1880367337 jpg
Dexcom ONE Romania jpg
clickpentgrufemei ro jpg
Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg