Seminţele încolţite, sursă de sănătate

1 80487 original jpg jpeg

Chiar dacă nu multe persoane îi consumă, germenii în stare crudă sunt extraordinari de buni pentru sănătate. De aceea, integraţi în dietă, pot aduce beneficii multiple.

Proteine de calitate

Calitatea proteinelor din seminţe şi cereale se îmbunătăţeşte vizibil atunci când sunt încolţite. În timpul procesului de germinare, calităţile nutriţionale sunt sporite. Cantitatea de aminoacizi, de exemplu lizina – de care organismul are nevoie pentru a combate răcelile şi pentru a menţine sistemul imunitar sănătos, creşte semnificativ în cazul în care au fost, în prealabil, lăsaţi la încolţit.

Bogaţi în enzime

Potrivit nutriţioniştilor, germenii de grâu pot conţine de 100 de ori mai multe enzime decât fructele şi legumele consumate în stare crudă, aşadar nu ezita să le incluzi în dieta ta.

Conţinut ridicat de fibre

Fibrele joacă un rol important în dietă, mai ales dacă ţi-ai propus să slăbeşti. Pe lângă faptul că determină eliminarea toxinelor din organism, germenii de grâu contribuie şi eliminarea celulelor grase, ajutând şi la absorbţia rapidă a elementelor nutritive în sânge.

Complex de vitamine

Germenii de grâu conţin vitamina A, complexul de vitamine B, vitamina C şi vitamina E. Aceştia îşi sporesc calităţile dacă sunt lăsaţi câteva zile să înmugurească, aşadar, oferă-le timp să se dezvolte.