Soluţii naturale care ţin tensiunea sub control

1 68616 original jpg jpeg

Hipertensiunea sau tensiunea mărită este o problemă cu care se confruntă multe persoane, fie din cauza existenţei unui fond genetic, fie pentru că există anumite probleme cardiace care duc la apariţia acestui simptom. Pe lângă o medicaţie adecvată, tensiunea poate fi ţinută sub control cu soluţii naturale.

1. Turmeric

Curcumina,substanţa activă din compoziţia turmericului este cunoscută pentru rolurile ei de reducere a inflamaţiei,a tensiunii arteriale şi a colesterolului din sânge. Astfel,funcţiile cardiovasculare sunt îmbuntăţite în mod considerabil. Turmericul poate fi adăugat în mâncăruri sau poate fi consumat cu lapte sau în combinaţie cu alte ingrediente.

2. Usturoi

Usturoiul este un alt remediu natural care reduce nivelul colesterolului din sânge şi normalizează tensiunea arterială. Folosit sub formă de capsule,usturoiul are cea mai mare eficienţă asupra corpului.

3. Ardei iute

Dacă nu ai probleme digestive,consumă ardei iute,mai ales dacă ai probleme cu tensiunea arterială. Capsaicina din compoziţia ardeiului iute ajută şi la arderea grăsimilor din corp,stimulând astfel procesul de slăbit.

4. Apă de cocos

Studii recente arată că apa de cocos reduce în mod semnificativ tensiunea arterială,deoarece abundă în electroliţi,potasiu şi alte substanţe nutritive,vitale pentru buna funcţionare a sistemului cardiovascular.

5. Migdale crude

Consumul de migdale crude ajută,de asemenea,la normalizarea tensiunii arteriale. De aceea,este indicat să consumi în fiecare zi câte un pumn de migdale crude. Acestea conţin magneziu,dar şi alte substanţe nutritive care asigură sănătatea sistemului cardiovascular prin reducerea inflamaţiilor şi menţinerea sub control a colesterolului şi a tensiunii arteriale.