Sucul de portocale, remediul pentru ulcerul bucal

1 79202 original jpg jpeg

Ulcerul bucal sau stomatita aftoasă este una dintre cele mai neplăcute şi dureroase afecţiuni, deoarece îngreunează vorbitul, mâncatul şi băutul. El se manifestă prin pierderea sau eroziunea unor părţi din ţesutul mucoasei bucale (interiorul obrajilor, limbă sau cerul gurii).

Deşi cauzele ulcerului bucal nu sunt cunoscute cu exactitate, unele dintre motivele pentru care această afecţiuni apare sunt: hiperaciditatea, modificările hormonale, muşcarea accidentală a obrazului, constipaţia, factorii ereditari, stresul. Aceasta nu este o problemă de sănătate gravă, ea putând fi tratată cu uşurinţă cu diferite remedii naturale.

Apă de nucă de cocos

Apa de nucă de cocos are diferite beneficii asupra stării de sănătate; ea calmează rapid orice infecţie şi inflamaţie. Aşadar, dacă te confrunţi cu un ulcer bucal, prepară-ţi un remediu natural. Pune într-un castron mic o lingură de miere două linguri de apă/lapte de nucă de cocos. Amestecă-le cu o lingură. Masează zona ulceroasă cu pasta obţinută, iar infecţia se va retrage. Repetă tratamentul de două-trei ori pe zi, timp de trei zile.

Seminţe de coriandru

Apa infuzată de coriandru poate fi un remediu excelent pentru diferite tipuri de infecţii. Trebuie numai să pui în apă fierbinte două linguri de seminţe de coriandru. După fierbere, dă vasul la o parte şi acoperă-l cu o farfuriuţă. După ce s-a răcit, bea puţin din el, ţine-l în gură 30 de secunde. Repetă tratamentul de trei ori pe zi.

Apă sărată

Pentru a scăpa mai repede de ulcerul bucal, trebuie să foloseşti sare. Ia un pahar de apă călduţă, nu fiartă, pe care o puteţi lua în gură. Acum, pune o singură linguriţă de sare în apă şi amestecă cu lingura până se dizolvă. Apoi, ţine în gură apa sărată şi fă gargară. Repetă de trei ori pe zi.

Suc de portocale

Sucul de portocale este sursă importantă de vitamina C. Experţii spun că deficitul de vitamina C este una dintre cauzele principale ale ulcerlui la nivelul gurii. În plus, vitamina C întăreşte sistemul imunitar, ajutând corpul să lupte împotriva infecţiilor, inclusiv ulcerului bucal. Bea sucul de la două portocale în fiecare zi.