Te speli pe mâini după ce îți sufli nasul? De ce este atât de important să o faci

Este esențial să te speli pe mâini înainte să mănânci sau după ce ai atins o suprafață contaminată, dar la fel de important este să o faci și după ce ai strănutat, ai tușit sau ți-ai suflat nasul. Iată de ce! 

image

Spălatul pe mâini este una dintre cele mai eficiente metode prin care eviți răspândirea bacteriilor și totodată îmbolnăvirea. Inclusiv după ce ai strănutat, ai tușit sau ți-ai suflat nasul, este important să te speli pe mâini, pentru a evita transmiterea anumitor boli, precum gripă sau varicelă. 

Citește și: Învață-ți copilul să se spele pe mâini de la idolul lui! Smiley: „30 de secunde care pot face diferența între sănătate și boală” 

Dermatologul Cameron Rokhsar spune că în momentul în care suflăm nasul, bacteriile și virușii se transferă pe mâini, iar atingerea imediată a suprafețelor poate duce la răspândirea agenților patogeni dăunători. De aceea, oricine trebuie să spele pe mâini, chiar și după folosirea unui șervețel. Specialistul explică: 

„În lipsa igienii, se pot răspândi diferite boli respiratorii cauzate de bacterii și viruși, cum ar fi: gripa, varicelă, meningită și infecții cu streptococ din grupele A și B”.  „Aceste boli pot provoca simptome, care variază de la ușoare la severe, inclusiv febră, frisoare, crampe stomacale, greață, vărsături și diaree”, a mai spus medicul pentru „Best Life”.  

Citește și: Sfaturi esențiale pentru a ține microbii la distanță 

Cum te speli pe mâini corect 

Medicul spune că spălarea mâinilor cu apă și săpun poate ajuta la eliminarea bacteriilor și virușilor: „Pentru a preveni răspândirea acestor boli, este important să te speli frecvent cu apă și săpun. Spălarea mâinilor cu apă și cu săpun, timp ce cel puțin 20 de secunde, poate ajuta la eliminarea bacteriilor și virușilor dăunători ce se pot afla pe mâini”, a spus specialistul, care precizează că este important și să îți usuci mâinile cu un prosop curat sau cu un uscător. 

De asemenea, medicul dermatolog Cameron Rokhsar spune că, dacă nu ai la îndemână apă și săpun, poți să folosești un dezinfectant pentru mâini care conține cel puțin 60% alcool, însă asta doar în cazuri excepționale, deoarece tot apa și săpunul reprezintă cea mai bună soluție. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Rulada cu nuci si scortisoara  Sursa foto shutterstock 1679665513 jpg
slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg