Tendințele în wellness și fitness care merită urmate în 2024

Ideea de a renunța la obiceiurile proaste și de a-ţi propune obiective noi este foarte de atrăgătoare. Ţi-ai propus şi tu să ai mai multă grijă de sănătatea şi de silueta ta? Vezi ce tendinţe va urma lumea în acest an!

image

Potrivit unui raport al Global Wellness Institute, piața de wellness a fost evaluată la aproximativ 5,6 trilioane de dolari numai în anul 2022 și este de așteptat să crească cu încă 52% până în 2027, deoarece din ce în ce mai mulţi încep să acorde o atenţie sporită bunăstării fizice și mentale.

Dacă vrei să înveți cum să faci ca rezoluțiile de la început de an să devină realitate, este un bun punct de plecare să observi care sunt tendinţele actuale şi să încerci să le urmezi.

Planurile de nutriție personalizate

Lumea nu caută doar să-și prelungească viața, ci să ducă o viaţă mai bună calitativ, cu ajutorul unei alimentații sănătoase, somnului și exercițiilor fizice. Potrivit Womanandhome, piața de nutriție personalizată a fost evaluată la 11,2 miliarde de dolari în 2022 și este de așteptat să ajungă la 45,9 de dolari în 2032.

Aplicațiile, precum Zoe, Day Two și Youniq, folosesc AI predictiv pentru a crea sfaturi nutriționale personalizate, iar cercetătorii de la Universitatea Imperială din Londra sunt în faza de dezvoltare a CoDiet, un dispozitiv cu cameră care se atașează la urechile utilizatorului, colectând date detaliate despre aportul lor alimentar. AI analizează aceste date pentru a oferi recomandări nutriționale personalizate.

Apa cu suplimente adăugate

Hidratarea este esențială pentru o funcție cognitivă și fizică optimă, dar apa nu mai este doar apă. În 2024, vom vedea că evoluează pe măsură ce cererea de hidratare holistică va crește și apa inteligentă va apărea ca o categorie nouă, după cum indică Rachel Chatterton, șefa departamentului de dezvoltare alimentară la Holland & Barrett. Ea preconizează că, în 2024, va exista tendinţa de a apela la apa cu beneficii suplimentare, cu electroliți adăugați după un antrenament intens sau De la o băutura micro, inclusiv pliculețe, picături și gume. Pot fi nişte variante bune pentru cei care uită să bea apă pe tot parcursul zilei.

Vezi şi: Slăbeşte uşor! Te ajută aceste 5 ingrediente de pus în băuturile tale calde!

Exerciţii fizice intense la toate vârstele

Nu este surprinzător faptul că mai multe femei ca niciodată s-au apucat de antrenamente intensive în ultimii ani. Experții prevăd că va exista un interes crescut pentru Pilates, antrenamente de forță şi alergare.

„Având în vedere că oamenii de știință promovează masa musculară slabă ca unul dintre cei mai buni indicatori ai longevității, este de înțeles că, dacă vrei să trăiești o viață mai lungă și mai sănătoasă, ar trebui să te antrenezi”, spune Emily Schofield, un antrenor personal certificat la Ultimate Performance. Ea susţine că un antrenament de rezistență este mult mai eficient în întărirea oaselor, iar, când este combinat cu o dietă bogată în proteine, antrenamentul de forță este cel mai eficient exercițiu pentru menținerea unei greutăți sănătoase.

Te-ar mai interesa și: N-ai energie sau stare să faci sport? Încearcă aceste exerciţii simple care topesc grăsimile!

Somnul de calitate

Calitatea somnului va rămâne un subiect de interes în anul 2024. Așteaptă-te să auzi despre luminile de noapte pentru adulți, hipnoză, paturi inteligente și instrumente de urmărire a somnului. Dacă te chinui să adormi sau vrei să înveți cum să te trezești devreme și să devii o persoană matinală, în 2024, vei găsi ceva care să funcționeze pentru tine.

FOTO: Shutterstock



Recente

Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg