Toată lumea vorbeşte despre... Dependenţa de cafea

1 57481 original jpg jpeg

Consumul cafelei foarte concentrate, cum este deliciosul espresso, poate da  o uşoară dependenţă, din cauza a ceea ce specialiştii numesc „circuitul recompensei“. Ce înseamnă asta? Că atunci când prinzi gustul unui aliment sau al unei băuturi, creşti treptat „doza de plăcere“, mărind cantitatea ingerată. Evident, în cazul cafelei este mai puţin periculos decât în cazul altor droguri. Dar, atenţie la efectele nedorite: iritabilitate, anxietate, palpitaţii. Ca să n-ai probleme, nu depăşi trei ceşcuţe pe zi!

Guliile menţin oasele sănătoase

Excelentă sursă de vitamina C şi fosfor,gulia este recomandată pentru sănătatea oaselor şi a cartilajelor. În plus,favorizează absorbţia fierului,are proprietăţi antioxidante şi grăbeşte vindecarea rănilor. Un alt compus al guliei este vitamina B6 pe care organismul o utilizează pentru metabolizarea proteinelor şi acizilor graşi,dar şi la formarea globulelor roşii.

Fericirea,secretul longevităţii

Fericirea te ajută să trăieşti mult,este concluzia unui nou studiu publicat în jurnalul Academiei Naţionale de Ştiinţe din Anglia. Persoanele în vârstă care sunt fericite au un risc cu 35% mai mic de a muri în următorii cinci ani,decât cele nefericite. „Fericirea este deosebit de importantă pentru sănătate", a mărturisit Andrew Steptoe, profesor la University College, din Londra. Pentru acest studiu, cercetătorii au aflat nivelul de fericire a3.853 de persoane cu vârstele între 52 şi 79 de ani.

Bea lactate ca să slăbeşti

Cel mai nou studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Quebec a dezvăluit faptul că există o strânsă legătură între o alimentaţie săracă în calciu şi obezitate,mai ales în rândul femeilor. Cauza? Creierul nostru percepe imediat carenţa de calciu în organism şi încearcă s-o compenseze stimulând acumularea de grăsimi,afirmă cercetătorii din Quebec. Concluzia? Când urmezi o dietă de slăbit,ai grijă să conţină doza zilnică de calciu. Vei slăbi sănătos şi mai uşor.

simeon stalpnicul png