Un aliment care pare sănătos îţi poate creşte colesterolul. Cu ce să-l înlocuieşti?

Produsele sănătoase nu se găsesc întotdeauna pe rafturile magazinelor naturiste sau nu sunt prezentate neapărat de influencerii din zona de wellness. Unele alimente care par a fi sănătoase îţi pot creşte nivelul de colesterol.

image

Un exemplu de aliment care poate avea un efect negativ asupra nivelului de colesterol este uleiul de nucă de cocos. Recent, i-a crescut popularitatea printre cei interesaţi de un stil de viaţă sănătos, dar ar trebui folosit cu precauţia. Cardiologul Mohammed Alo, citat de Best Life, a apelat recent la TikTok pentru a-și împărtăși propria părere despre uleiul de cocos, care este o grăsime saturată: „Orice aliment solid la temperatura camerei are grăsimi saturate și, în general, crește colesterolul LDL, numit şi colesterol rău”, spune el în postarea sa, menționând că este mai bine să eviți sau să foloseşte mai rar aceste uleiuri bogate în grăsimi saturate.

De ce este periculoasă creşterea colesterolului rău?

Colesterolul rău, denumit şi LDL, ceea ce înseamnă lipoproteine cu densitate scăzută, poate provoca acumularea de plăci în artere și, în cele din urmă, poate duce la boli de inimă, inclusiv infarct miocardic sau accident vascular cerebral.

Te-ar mai putea interesa: 3 sfaturi utile pentru a menține colesterolul la valori optime

Cardiologul Mohammed Alo a indicat că, la realizarea unor studii, participanţii au fost sfătuiţi de cercetători să schimbe uleiul de măsline sau de canola cu ulei de cocos sau unt pentru a fi analizate efectele diferitelor tipuri de grăsimi. „Oamenii care au consumat unt sau ulei de cocos au avut colesterol LDL mai mare. Asociația Americană a Inimii și Colegiul American de Cardiologie nu recomandă grăsimile saturate, uleiurile tropicale, așa că am recomanda să le evitați”.

Vezi şi: Ai colesterolul mărit și ții regim? Idei de gustări consistente şi gustoase

Potrivit Harvard Health Publishing, uleiul de cocos are aproximativ 90% grăsimi saturate, un procent mai mare decât untul, cu 64% grăsimi saturate, grăsimea de vită (40%) sau untură (40%). Conform Asociației Americane a Inimii, uleiul de cocos poate avea un efect dăunător asupra sănătății cardiovasculare prin creșterea colesterolului LDL.

Asociația Americană a Inimii a efectuat o meta-analiză a 16 articole despre diverși markeri ai sănătății inimii, cum ar fi lipidele din sânge, greutatea corporală, procentul de grăsime corporală, circumferința taliei, glucoza plasmatică a jeun și proteina C reactivă. proteină care indică inflamație sau infecție în organism. Deși s-a aflat că un consum frecvent de ulei de cocos nu a avut niciun efect asupra grăsimii corporale, nivelului de zahăr din sânge și markerilor inflamatori, au descoperit că a crescut semnificativ colesterolul LDL în comparație cu uleiurile vegetale netropicale.

FOTO: Shutterstock



Recente

Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg