Vinul fiert, un leac perfect contra răcelii
Sunt numeroase studii care atestă că un consum regulat şi moderat de vin roşu face bine, reducând riscul de infarct miocardic, demenţă şi accident vascular cerebral. Cercetări recente au scos la iveală faptul că vinul este un aliat puternic şi împotriva unei probleme de sănătate comună: răceala.
Medicii au descoperit că un consum moderat de vinpoate contribui la dezvoltarea unui tip de imunitate împotriva celor 200 de virusuri care declanseaşă răceala. Potrivit unui studiu recent,persoanele care consumă mai mult de 14 pahare de vin pe săptămână au un risc cu 40% mai mic de a răci decât abstinenţii. Şi protecţia este chiar mai puternică pentru cei care optează pentru vinul roşu decât pentru cel alb,au spus specialiştii.
Vinul conţine un nivel ridicat de antioxidanţi numiţi flavonoide. Aceştia fac ca sângele să nu se coaguleze şi scad tensiunea arterială. Oamenii de ştiinţă spun că flavonoidele luptă împotriva virusurilor nazale.
Ce alte proprietăţi medicinale mai are vinul fiert
Vinul roşu conţine polifenoli,despre care oamenii de ştiinţă spun că au proprietăţi antiinflamatoare,anticancer şi antiîmbătrânire. Alcoolul este un vasodilatator,ceea ce înseamnă că măreşte fluxul sangvin în ţesuturi. Vinul roşu conţine,de asemenea,taninuri,care apără organismul de virusuri,făcându-l foarte eficient în lupta cu răceala şi gripa.
Scorţişoara este foarte eficientă împotriva simptomelor gripei,iar cuişoareleau puternice proprietati antibacteriene. În plus,sucul de lămâie şi mierea sunt antiseptice şi calmante în infecţiile respiratorii.
Cum prepari vinul fiert
Ai nevoie de:
1 litru de vin roşu
2 batoane de scorţişoară
12 cuişoare
coaja de la 1 lămâie
zahăr sau miere după gust
Pune vinul la fiert,cu celelalte ingrediente,amestecând constant,timp de 10 minute. Dă de pe foc,strecoară şi serveşte-l.
Credit foto:www.watchfit.com