Îţi este mereu foame şi sete? Ai grijă! 4 simptome comune care pot indica apariţia diabetului

1 semne diabet jpg jpeg

Diabetul este una dintre cele mai dificile boli, asta pentru că aduce pacientului complicaţii în momentul în care în organism apare orice altă afecţiune. Medicii susţin că diabetul oferă semne pacienţilor care l-ar putea trata încă din primul stadiu.

În general, primele simptome ale apariţiei diabetului nu sunt relevante, asta pentru că pot fi uşor confundate cu stări de zi cu zi. De exemplu, senzaţia continuă de foame sau de sete poate fi un semn că organismul tău se află în pericol.

Citeşte şi: Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci două ouă zilnic. Vei începe să slăbeşti instant

Iată care sunt cele 4 semne care ar trebui să te trimită imediat la un control medical, pentru depistarea diabetului, potrivit secretele.com.

1 Îţi este mereu sete şi foame

Una dintre cele mai comune simptome ale diabetului este setea excesivă, însoţită de urinarea excesivă. Îţi este sete în ciuda faptul că ai băut deja o cantitate suficientă de lichide.

Diabetul poate determina şi foamea excesivă.

Poţi simţi că îţi este foame chiar şi după ce ai servit o masă bogată. Ceea ce e curios, e faptul că diabetul poate cauza pierderi de greutate chiar dacă mănânci peste măsură. Acest lucru nu trebuie considerat un avantaj de către persoanele care vor să slăbească – ci un semnal de alarmat că e timpul să consulţi un doctor.

2 Ai probleme cu vederea

Vederea înceţoşată este unul dintre cele mai comune simptome ale diabetului nediagnosticat şi, uneori, primul indiciu observat. Pupilele se umflă şi îşi schimbă formă, iar persoanele afectate nu se mai pot concentra.

Diabetul poate contribui şi la apariţia cataractei, care poate întunecă vederea şi la apariţia glaucomului, ce distruge vederea – de obicei atât de lent, încât este ingnorat. Un examen oftalmologic regulat poate indentifica astfel de probleme.

3 Te simţi obosită şi irascibilă

Persoanele cu diabet sunt adeseori obosite pentru că sistemul lor endocrin are probleme cu arderea glucozei (zahărul din sânge), care este şi sursă principala de energie a organismului.

Multe persoane cu diabet prezintă şi alte cauze care cresc starea de oboseală, cum ar fi obezitatea, hipertensiunea arterială, boli de inima sau rinichi cu probleme.

Diabetul poate provoca iritabilitate, depresie sau oscilaţii ale dispoziţiei, ducând la o capacitate slăbită de a face faţă sarcinilor zilnice. Aceste persoane pur şi simplu nu se simt bine, creierul lor neavând glucoză necesară.

Citeşte şi: Plante vindecătoare pe care trebuie să le incluzi în dieta ta. Consumă în fiecare zi pătrunjel

4 Ai răni care se vindecă greu

Rănile care se vindecă greu sunt unul din semnele cele mai problematice ale diabetului. S-ar putea să dureze destul de mult că până şi o simplă tăietură sau zgârietură să se vindece pentru cineva cu diabet. De ce?

Aprovizionarea cu sânge nu funcţionează foarte bine şi atunci nici celulele de imunitate care ajută rănile să se vindece nu reacţionează corespunzător. Dacă nu sunt tratate, rănile diabeticilor pot deveni foarte periculoase.



Recente

Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg