3 diferenţe majore între stres şi anxietate

1 78070 original jpg jpeg

Mulţi oameni confundă stresul cu anxietatea şi cred că sunt acelaşi lucru. Dar există diferenţe majore între aceste două probleme. În timp ce anxietatea provine din interior, stresul este extern.

Anxietatea este o reacţie care vine din griji, gânduri despre trecut sau experienţe negative care sunt încă prezente în prezent. Pe de altă parte, stresul este de obicei produsul presiunii externe, cum sunt problemele personale sau de la locul de muncă.

Diferenţele dintre anxietate şi stres Stresul şi anxietatea au origini diferite

Una dintre cele mai mari diferenţe dintre stres şi anxietate este faptul că au declanşatori diferiţi, chiar dacă la început par că sunt aceiaşi. Dar anxietatea vine printr-o senzaţie de frică care este, de obicei, iraţională. (de exemplu, teama de a fi singur sau teama de eşec.)

Stresul, pe de altă parte, apare atunci când te simţi copleşită de obligaţii şi crezi că nu vei putea să faci totul. Stresul poate să apară în orice moment, chiar şi atunci când nu ai de îndeplinit o sarcină zilnică la muncă sau facultate.

Anxietatea este un simptom al stresului

Confuzia dintre stres şi anxietate rezultă din faptul că al doilea este un simptom al primului. Cu toate acestea, acest lucru este valabil numai în cazuri specifice. După cum am menţionat anterior, stresul este ceva care apare la un moment dat. Tinde să vină şi să plece. Dar, există, de fapt, ceva numit "stres cronic". În acele momente nu reuşeşti să adormi, ai gânduri negative  şi obsesive. Apoi, anxietatea poate apărea ca un produs al stresului. Iar atunci când anxietatea se transformă într-un simptom al stresului, ea este însoţită de oboseală cronică, oboseală emoţională, lipsă de motivaţie şi chiar depresie.

Presiunea socială conduce la stres; credinţele duc la anxietate

O altă diferenţă majoră între stres şi anxietate este că anxietatea este rezultatul credinţelor care alcătuiesc perspectiva cu care vezi realitatea. De exemplu, dacă există o credinţă în familia ta că toţi bărbaţii părăsesc soţiile, ori de câte ori eşti cu prietenul sau soţul tău, teama că acest lucru se va întâmpla s-ar putea transforma în anxietate. Această anxietate poate conduce la anumite comportamente, cum sunt autocontrolul, lipsa de încredere în el, dorinţa mereu de a fi cu el etc. Acest comportament ar putea determina o distanţare din partea partenerului, ceea ce va spori starea de anxietate. Soluţia? Trebuie să-ţi schimbi credinţele.

Nu lăsa ca stresul şi anxietatea să devină parte din viaţa ta. Pentru a le preveni, poţi începe să practici yoga sau meditaţie. Aceste activităţi te ajută foarte mult atât fizic, cât şi mental.

Credit foto:



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg