5 semne care indică o problemă cardiacă

1 71279 original jpg jpeg

Ţi s-au umflat brusc picioarele? Nu ignora acest simptom! Este posibil ca în spatele lui să se ascundă bolile de inimă.

Potrivit „Centers for Disease Control and Prevention's“,bolile de inimă sunt principalele cauze de deces la femeile care au peste 35 de ani. Este cunoscut faptul că multe din simptomele bolilor de inimă trec neobservate,în special în rândul femeilor tinere. Iată la ce să fii atentă!

Ţi s-au umflat picioarele sau gleznele

Consumul de alimente bogate în sare este posibil să nu fie singurul motiv pentru care îţi simţi picioarele foarte umflate. Este posibil ca de vină pentru asta să fie o problemă a valvei cardiace. Acumularea de fluide (edem) este cunoscută,de asemenea,ca simptom frecvent în insuficienţa cardiacă congestivă. Dacă observi că ţi s-au umflat picioarele sau gleznele,mergi la medic.

Citeşte şi:Ce poate indica amorţirea mâinilor şi a picioarelor

Te doare frecvent capul

Durerile de cap severe pot fi simptomatice pentru un accident vascular cerebral sau cheag de sânge,susţin specialiştii. În timp ce o durere de cap în sine nu indică neapărat o problemă de inimă,dacă te confrunţi şi cu alte simptome,precum rigiditate în gât,obosealăsau ameţeli,este posibil să fie vorba de un anevrism şi trebuie să soliciţi asistenţă medicală de urgenţă.

Citeşte şi:Poţi îmblânzi migrenele cu ceaiuri din plante

Te simţi obosită

Ar putea fi cel mai greu semn de descifrat,deoarece există un milion de motive pentru care te-ai putea simţi obosită:lipsa somnului,stresul,etc. Dar aici vorbim de un nivel anormal de oboseală. Dacă te simţi în formă şi totuşi oboseşti când urci scările,există o problemă,spun specialiştii.

Ai crampe abdominale

Multi oameni presupun că durerea de inimă se simte direct în piept sau în braţul stâng. Dar ceea ce unii nu realizează este că durerea poate radia în altă parte a corpului,de exemplu,se plâng de dureri de stomac.

Leşini

Leşinul este rezultatul scăderii tensiunii arteriale,care poate fi pusă pe seama multor lucruri:de la schimbări în postură,la administrarea de anumite medicamente. Dar ar putea fi,de asemenea,un indicator al unei probleme mai grave. O bătaie de inimă prea lentă sau prea repede sau o ruptură aortică ar putea cauza leşinul.