5 tendinţe în moda toamnă-iarnă a anului 2023-2024 pe care trebuie să le ştii

Pe măsură ce avansăm tot mai mult în sezonul rece, este timpul să schimbăm stilul vestimentar. Dacă îţi doreşti să respecţi măcar o parte din tendinţele modei toamnă-iarnă 2023, ai ocazia să le afli în cele ce urmează!

image

Roșu-vișiniu, haina neagră, stil Wednesday Adams, rochia lungă, texturile moi şi metalice, piesele maxi, talia bine evidenţiată – toate se regăsesc în trendurile de modă ale finalului anului 2023. Este acel moment al anului în care sosesc în magazine noile look-uri de toamnă-iarnă. De la look-uri metalice şi poşete supradimensionate până la elementele esențiale de zi cu zi, cum ar fi cămaşa albă, ai de unde alege şi ce potrivi cu stilul propriu.

1. Materialele pufoase

Ce poate fi mai tentant decât să te înfăşori în texturi pufoase atunci când vremea se răceşte. Secretul purtării unor ţesături moi este să păstrezi liniile cât mai simple.

Dacă nu ești sigur cum să faci această tendință să funcționeze pentru tine, începe cu țesături confortabile, cum ar fi cele din catifea. Un blazer, o rochie din catifea sunt modalităţi excelente de a încerca această tendință.

Vezi şi: Cine a inventat cămaşa albă, simbolul eleganţei şi al formalităţii? Avantajele purtării ei

2. Paltonul negru

Din tendinţele anului 2023 nu lipseşte haina neagră, lungă. Stilistul Pooja Adam citat de Woman&Home a declarat: „Referințele stilului personajului de film Wednesday Addams au fost văzute pe podium sub forma unor paltoane negre, în formă de clepsidră, sau complet opus, în stiluri supradimensionate. Paltonul negru devine o piesă de referință în acest sezon. Alaia, Givenchy și Victoria Beckham au avut cele mai dramatice apariţii. Nu trebuie să cheltuiți o avere pentru a investi în această tendință”. Un pont pentru cei care ocolesc look-ul negru din cap până-n picioare: adaugă o eșarfă statement pentru a da culoare.

image

3. Imprimeurile florale

Şi  în acest sezon, rămân în tendinţe imprimeurile florale tipic feminine. Florile închise la culoare, capricioase se regăsesc în colecţiile McQueen și Balenciaga, creând baza perfectă pentru idei de ținute de iarnă. Chanel și Louis Vuitton au optat pentru flori monocrome. Dacă nu ţi se pare că te-ar avantaja acest tip de imprimeu, adaugă piese subtile, un detaliu de trandafiri, o broșă florală.

4. Cămaşa albă

Clasica bluză sau cămașa albă se numără printre piesele care se vor purta în acest sezon, dar cu câteva modificări. De la rochii de cămașă pline de culoare și băiețești, până la rochii-cămașă, cu gulere ascuțite, cămaşa albă poate fi purtată în ţinute casual. Cele mai bune cămăși albe arată impecabil.  

Citeşte şi: Cum a influenţat pandemia moda. Doina Levintza: „În perioadele complicate, moda devine mult mai colorată şi zgomotoasă”

Stilistul Pooja Adam oferă câteva sfaturi pentru a păstra albul mai mult timp: „îmbracă bluza sau cămaşa albă după ce te-ai machiat, folosește întotdeauna un șervețel când mănânci prânzul şi scoate cămașa imediat ce ajungi acasă pentru a evita orice pată”.

5 tendinte in moda toamna iarna 2023  Sursa foto  shutterstock 469078706 jpg

5. Accentele metalice

Ţesăturile cu inserţii metalice nu sunt destinate doar petrecerilor. De la tonuri de bijuterii pline de farmec și colorate până la auriu și argintiu clasic, această tendință se menţine anul acesta. O piesă cu paiete poate fi alăturată unei cămași albe sau poate fi purtată cu un hanorac într-o culoare neutră, blugi pentru a ieşi în evidenţă şi a fi vedeta ţinutei. Nu ţi se potriveşte stilul? Optează pentru strălucirea subtilă, discretă dată de materiale ca satinul, șifonul irizat, lurexul.  

FOTO: Shutterstock



Recente

femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg