6 simptome ale deshidratării

1 79650 original jpg jpeg

La orele de biologie am învăţat că organismul este format din aproximativ 70% apă, nu-i aşa? Iar profesorii şi părinţii ne spuneau că dacă nu bem suficientă apă în fiecare zi putem să ne confruntăm cu probleme de sănătate. Pentru că nivelul de apă din corpul uman trebuie menţinut, iată care sunt simptomele mai puţin ştiute ale deshidratării.

Respiraţie urât mirositoare

Chiar dacă eşti o persoană pentru care igiena orala este foarte importantă, dar simţi că respiraţia nu mai este ca la început, este posibil să suferi de deshidratare. Când corpul este deshidratat, acesta nu produce suficientă salivă în gură şi gura se usucă. Uscăciunea din gură poate provoca respiraţie urât mirositoare. Pe lângă igiena orală, bea şi mai multă apă.

Piele uscată

Dacă ai observat că pielea a devenit mai uscată şi mai sensibilă în ultima perioadă, indiferent de vreme şi chiar dacă urmezi o rutină adecvată de îngrijire a pielii, atunci vinovată este deshidratarea. Nivelul pH-ul al pielii este afectat de deshidratare şi acest lucru determină scăderea umidităţii din piele, făcând-o uscată. Începe să bei mai multă apă, recomandat este cel puţin 2 litri pe zi.

Durere musculară

Mulţi oameni suferă de dureri musculare din când în când. De obicei, durerile musculare sunt cauzate de leziuni, activităţi fizice, anumite boli (artrita, obezitatea, diabetul etc). Cu toate acestea, dacă observi că suferi de dureri musculare şi crampe, deşi nu ai alte probleme de sănătate, ar putea fi din cauza deshidratării. Atunci când ţesuturile musculare nu primesc suficientă apă, acestea devin uscate şi rigide - provocând durere.

Poftă de ceva dulce

Dacă, în general, nu obişnuieşti să mănânci dulciuri, dar brusc simţi nevoia de mai mult zahăr, ar putea fi din cauza lipsei de apă din organism. Când corpul este deshidratat, îi este foarte greu să distrugă glicogenul din alimente şi nu eliberează glucoza. Iar când conţinutul de glucoză din corp este mic, apare pofta de zahăr şi alimente dulci.

Durere de cap

Durerile de cap sunt unele dintre cele mai frecvente afecţiuni pe care majoritatea oamenilor le întâlnesc frecvent, din cauze diferite. De exemplu, o durere de cap poate fi cauzată de lipsa de alimentaţie, odihnă, gripă, migrenă, stres etc. De asemenea, deshidratarea poate fi un motiv pentru durerile de cap. Când organismul este deshidratat, fluxul sângelui oxigenat în regiunea capului este scăzut, provocând durerea de cap.

Ochi uscaţi

Majoritatea oamenilor simt că uscăciunea ochilor ar putea fi cauzată de factorii externi, de gadget-uri electronice şi aşa mai departe. Deşi toate aceste probleme pot provoca uscarea ochilor, deshidratarea poate fi de asemenea o cauză ascunsă a uscăciunii ochilor. Din nou, ţesuturile ochilor îşi pierd nivelul optim de umiditate, când corpul nu este bine hidratat, provocând ochi uscaţi.