7 obiceiuri zilnice care-ţi pun sănătatea în pericol. Toţi facem asta

1 73363 original jpg jpeg

Sunt obiceiurile pe care cei mai mulţi dintre noi le au, de la rosul unghiilor, la scoaterea banilor de la bancomat. Dar ar putea ele să îţi pună sănătatea în pericol?

Iei telefonul la toaleta

Avem o veste proastă,dacă obişnuieşti să îţi verifici conturile de social media în timp ce  stai pe budă. Se pare că atunci când îţi faci nevoile,microbii sar la zeci de centimetri în aer,în toate direcţiile. Dacă baia este publică,cel mai insalubru obiect este chiar dozatorul de hârtie igienică,care este poziţionat imediat lângă toaletă. Contaminarea telefonului cu germeni din urină poate fi foarte dăunătoare.

Săpunul,deloc igienic

Foloseşti săpun solid? Renunţă la el. Noile orientări date de Institutul Naţional pentru Sănătate şi Excelenţă (NICE) recomandă utilizarea apei calduţe şi a săpunului lichid pentru spălarea mâinilor. Săpunul solid este plin de bacterii,iar atunci când este folosit de mai multe persoane,riscul de contaminare creşte... de multe ori este plin de bacterii E. Coli.

Bancomatele sunt pline de… materii fecale

Da,ai citit bine. Se pare că peste 50% dintre touch-screenurile publice sunt infectate cu materii fecale. Aşa că data viitoare când foloseşti un bancomat,spală-te pe mâini cu simţ de răspundere.

Citeşte şi:Această băutură tratează infecţia sinusurilor

Apăsarea butoanelor de la lift

Butonul de la lift,cel pentru parter,este cel mai frecventfolosit de cei care utilizează elevatorul. Se pare că cel mai adesea,pe acest buton se găseşte virusul paragripal. Pregăteşte-ţi gelul antibacterian!

Alimentarea maşinii cu benzină

O pompă de benzină s-ar putea să nu fie primul lucru care îţi vine în minte atunci când te gândeşti la lucrurile cele mai murdare,dar imaginează-ţi cât de mulţi alţi şoferi şi-au pus mâinile pe ele,unii imediat după ce au venit de la toaletă,fără a se spăla pe mâini înainte.

Citeşte şi:Soluţii vindecătoare cu miere şi propolis

Rosul unghiilor

Sub unghii se pot ascude tot felul de „delicii“ dezgustătoare. Bacteriile,cum ar fi Salmonella şi E. Coli,prosperă în spaţiul strâmt,cald,dintre deget şi unghie,şi apoi,pe măsură ce rozi unghiile,îşi croiesc drum în gura ta. Delicios,nu?