7 semne că ai probleme cu rinichii

1 73794 original jpg jpeg

Alimentaţia nesănătoasă, abuzul de medicamente şi hidratarea insuficientă se numără printre obiceiurile care îşi pun amprenta asupra funcţionării corecte a rinichilor. Însă nu sunt singurele probleme cu care te-ai putea confrunta dacă rinichii nu-şi fac treaba.

Te confrunţi cu mâncărimi ale pielii

Rinichii elimină deşeurile din fluxul sangvin. Când ei nu mai funcţionează corespunzător,ţi se modifică aspectul pielii. Mâncărimile cauzate de funcţionarea defectuoasă a rinichilor sunt frecvente. În acest caz,tratamentele topice ar putea rezolva parţial problema.

Simţi gust metalic

O acumulare de toxine în sânge,ca urmare a nefuncţionării rinichilor te poate faci să simţi un gust metalic în gură sau să te confrunţi cu respiraţie urât mirositoare. Unii suferinzi spun că senzaţia se aseamănă celei pe care o produce metalul atins cu limba.

Ţi-e greaţă sau vomiţi

Când se acumulează suficiente deşeuri în organism,este posibil să te confrunţi cu greaţăsau vărsături. Greaţa ar putea duce la lipsa poftei de mâncare. Dacă aceasta persistă multă vreme,ar putea duce la pierderea în greutate.

Citeşte şi:Uleiul esenţial de cuişoare combate greaţa

Simţi nevoia să urinezi des

Deoarece rinichii produc urină,frecventă sau rară,ar trebui să monitorizezi drumurile la baie. Pentru unii oameni,problemele cu rinichii îi îndeamnă fals să urineze,în timp ce alţii elimină o cantitate mai mare de urină decât de obicei. Mulţi spun că acest program anormal îi trezeşte frecvent noaptea.

Observi modificări în urină

În plus,cei care simt nevoia să urineze foarte des se mai confruntă cu ceva:o schimbare în culoarea urinei. Anomaliile comune includ:sânge în urină,urină mai închisă sau mai deschisă la culoare decât de obicei.

Ai gleznele,picioarele sau faţa umflată

O altă funcţie a rinichilor este de a elimina excesul de lichid din organism. În cazul în care ei nu mai fac asta,organismul reţine apa,fluidul acumulându-se mai ales la extremităţi,cum sunt gleznele,picioarele,faţa şi mâinile.

Eşti mai tot timpul obosită

Fără o monitorizare corespunzătoare a rinichilor,pacienţii cu boli renale pot prezenta o uşoară anemie,care de multe ori duce la oboseală cronică. Alte simptome includ senzaţie de frig,ameţeală sau probleme de respiraţie.

Citeşte şi:Iată ce să mănânci pentru rinichi sănătoşi

Credit foto:www.auncurology.com