Ai faţa sau picioarele umflate? Iată care ar putea fi cauzele

1 72769 original jpg jpeg

Faţă, picioarele sau chiar limba ţi s-au umflat dintr-o dată? Experţii ne explică de ce se întâmplă asta, ce poţi să faci şi când ar trebui să te îngrijorezi.

Mănânci alimente îndulcite artificial

Din meniul tău zilnic nu lipsesc dulciurile roz,galbene sau albastre? Specialiştii atrag atenţia că trebuie să stăm cât mai departe deîndulcitoriiartificiali. Potrivit unui studiu,care a implicat peste 3.000 de femei,două sau mai multe porţii de suc dietetic (care conţine îndulcitori artificiali) pe zi ar putea duce la o scădere cu 30% a funcţiei renale. Rezultatul? Este posibil ca faţa,picioarele sau limba să se umfle.

Citeşte şi:Zahăr,miere sau îndulcitori?

Eşti rezistentă la insulină

Specialiştii explică faptul că dacă eşti rezistentă la insulină,este probabil ca organismul să ţi se umfle. Rezistenţa la insulină determină organismul să-şi păstreze sarea,acest lucru făcând ca organismul să reţină fluide şi să se umfle.

Nu te speli corect pe faţă

Jonathan Kantor,medic la Centrul pentru Dermatologie,în Augustine,Florida,spune că o îngrijire a pielii improprie favorizează multe probleme,inclusiv umflarea feţei. Uneori,umflarea feţei poate fi cauzată de utilizarea unei lufe sau de curăţarea cu produse care au în compoziţie particule abrasive. Pentru a evita astfel de probleme,foloseşte un demachiant delicat pentru faţă.

Citeşte şi:De ce ar trebui să foloseşti gheaţă pe faţă!

Ignori problemele dentare

Nu mai amâna programarea la dentist. Umflarea feţei,mai ales o parte a ei,poate fi pusă pe seama unor abcese dentare. Vizita la dentist nu presupune doar un detartraj. El va verifica o serie de probleme de sănătate,inclusive cele care pot cauza umflarea feţei din cauza unor afecţiuni grave,cum sunt cancerul oral şi boala Chron.

Ai stat multă vreme în picioare

Ai stat în picioare mai mult decât de obicei? Nu fi surprinsă dacă observi că ţi s-au umflat picioarele. Medicii spun că acest lucru se poate întâmpla atunci când stai ore în şir în picioare. Ei spun că este normal ca extremităţile inferioare să se umfle în aceste situaţii. Pentru ca umflătura să dispară,înalţă-ţi picioarele pe un scaun.

Credit foto:www.newhealthguide.org