Alimente care provoacă inflamaţii

1 81352 original jpg jpeg

Pe măsură ce corpul îmbătrâneşte, acesta suferă o mulţime de transformări. Muşchii nu mai sunt la fel de puternici ca înainte, pielea îşi pierde din elasticitate şi încheiturile devin rigide. În plus, dieta modernă contribuie şi ea la deteriorarea rapidă a organismului, provocând inflamaţii. Iată care sunt alimentele de care trebuie să te fereşti!

1. Zahărul

Zahărul consumat în exces nu aduce niciun beneficiu organismului, ba dimpotrivă, măreşte riscul apariţiei obezităţii, de a face carii, diabet de tip 2 sau inflamaţii. De asemenea, hrăneşte bacteriile rele din organism, favorizând astfel dezvoltarea cancerului şi destabilizarea sistemului imunitar. Din cauza gradului ridicat de aciditate pe care o provoacă, zahărul cauzează apariţia inflamaţiilor. De aceea, este indicat să eviţi băuturile acidulate, prăjiturile, produsele de patiserie şi alte preparate procesate. Ca substitut, poţi folosi îndulcitori naturali precum siropul de agave, mierea sau siropul de arţar.

2. Uleiurile pentru gătit

Folosite acasă, dar şi în restaurante, uleiurile pentru gătit au un conţinut ridicat de acizi grasi Omega-6, care consumaţi în exces provoacă apariţia inflamaţiilor în întreg organismului. În categoria acestor uleiuri sunt incluse uleiul de seminţe de struguri, cel de porumb sau de floarea soarelui. La polul opus, cele mai recomandate uleiuri pentru gătit cele de macadamia, de avocado ori de cocos.

3. Produse care conţin îndulcitori artificiali

Produsele care conţin zaharuri procesate dăunează sănătăţii şi provoacă diverse reacţii alergice. Aceştia se regăsesc în dulciurile şi în preparatele procesate. Verifică etichetele produselor înainte de a le cumpăra şi evită-le pe cele care conţin denumiri precum sirop de porumb, dextroză, fructoză, zaharoză sau maltoză. Optează pentru variante naturale de îndulcitori precum mierea, curmalele sau stevia.

4. Grăsimile trans

De ce trebuie să le eviţi? Deoarece cresc nivelul rău al colesterolului şi reduc nivelul colesterolului bun, provocând, în acelaşi timp, reacţii inflamatorii. Nici grăsimile saturate nu sunt mai prietenoase cu sănătatea ta, reprezentând cauza apariţiei celor mai multe boli de inimă. Unde se găsesc? În produsele prăjite, de patiserie, în cele preparate cu ulei parţial hidrogenat, alimente îngheţate şi în margarină.



Recente

Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg
e1d2eb55a7735811b8523ddc3e0663b5d7 (1) jpg