Alimente care provoacă inflamaţii

1 81352 original jpg jpeg

Pe măsură ce corpul îmbătrâneşte, acesta suferă o mulţime de transformări. Muşchii nu mai sunt la fel de puternici ca înainte, pielea îşi pierde din elasticitate şi încheiturile devin rigide. În plus, dieta modernă contribuie şi ea la deteriorarea rapidă a organismului, provocând inflamaţii. Iată care sunt alimentele de care trebuie să te fereşti!

1. Zahărul

Zahărul consumat în exces nu aduce niciun beneficiu organismului, ba dimpotrivă, măreşte riscul apariţiei obezităţii, de a face carii, diabet de tip 2 sau inflamaţii. De asemenea, hrăneşte bacteriile rele din organism, favorizând astfel dezvoltarea cancerului şi destabilizarea sistemului imunitar. Din cauza gradului ridicat de aciditate pe care o provoacă, zahărul cauzează apariţia inflamaţiilor. De aceea, este indicat să eviţi băuturile acidulate, prăjiturile, produsele de patiserie şi alte preparate procesate. Ca substitut, poţi folosi îndulcitori naturali precum siropul de agave, mierea sau siropul de arţar.

2. Uleiurile pentru gătit

Folosite acasă, dar şi în restaurante, uleiurile pentru gătit au un conţinut ridicat de acizi grasi Omega-6, care consumaţi în exces provoacă apariţia inflamaţiilor în întreg organismului. În categoria acestor uleiuri sunt incluse uleiul de seminţe de struguri, cel de porumb sau de floarea soarelui. La polul opus, cele mai recomandate uleiuri pentru gătit cele de macadamia, de avocado ori de cocos.

3. Produse care conţin îndulcitori artificiali

Produsele care conţin zaharuri procesate dăunează sănătăţii şi provoacă diverse reacţii alergice. Aceştia se regăsesc în dulciurile şi în preparatele procesate. Verifică etichetele produselor înainte de a le cumpăra şi evită-le pe cele care conţin denumiri precum sirop de porumb, dextroză, fructoză, zaharoză sau maltoză. Optează pentru variante naturale de îndulcitori precum mierea, curmalele sau stevia.

4. Grăsimile trans

De ce trebuie să le eviţi? Deoarece cresc nivelul rău al colesterolului şi reduc nivelul colesterolului bun, provocând, în acelaşi timp, reacţii inflamatorii. Nici grăsimile saturate nu sunt mai prietenoase cu sănătatea ta, reprezentând cauza apariţiei celor mai multe boli de inimă. Unde se găsesc? În produsele prăjite, de patiserie, în cele preparate cu ulei parţial hidrogenat, alimente îngheţate şi în margarină.



Recente

shutterstock 2228997547 jpg
shutterstock 1517210297 jpg
Baclava cu fistic  Sursa foto shutterstock 2113201757 jpg
vaccin gripal batrani png
Semne subtile ca ai prea mult zahar in dieta  Sursa foto shutterstock 1668942076 jpg
clickpentrufemei ro (14) jpg
Modele de unghii de Halloween jpg
Descopera cum po i sa ai parte un aer curat în locuin a ta jpg
copil  foto   Shutterstock jpg
Tocana de chiftele  Sursa foto shutterstock 1061262914 jpg
La ce se foloseste dezumidificatorul in casa 5 AVANTAJE pe care trebuie sa le cunosti jpg
titlu Cum să alegi restaurantul potrivit pentru nuntă jpg
Dulceata de struguri albi  Sursa foto shutterstock 712190629 jpg
Colectie hair trends 2025 jpg
Tocanita cu peste  Sursa foto shutterstock 1632304759 jpg
bani  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 213044644 jpg
De ce să ți detoxifici organismul înainte de începerea unei diete de slăbit jpg
tort  shutterstock jpg
hanorac baieti jpg