Care este „diagnosticul‟ pe care ţi-l poate pune un medic dintr-o singură privire

1 shutterstock 1727098729 jpg jpeg

Un doctor cu experienţă poate spune multe despre starea ta de sănătate. Şi nu după ce analizează rezultatele investigaţiilor medicale solicitate, ci chiar de cum ai intrat pe uşa cabinetului.

Înainte să răspunzi la întrebările medicale şi de examinarea fizică propriu-zisă, doctorul poate să suspecteze următoarele dezechilibre în starea generală de sănătate.

Acneea poate fi declanşată de alergie

Problema acneei poate fi asociată frecvent cu tulburările hormonale, însă un medic cu experienţă ia în calcul şi o alimentaţie dezechilibrată, cu deficite de substanţe nutritive. De asemenea, afecţiunea poate fi o reacţie la un produs cu potenţial alergen sau la mediul înconjurător. Alergiile favorizează eliberarea histaminei, care are un efect vasodilatator asupra pielii şi care este responsabilă de apariţia acneei şi a petelor roşii.

Pungile de sub ochi, semn de boli renale

Nu este vorba despre consecinţele unor nopţi albe sau ale unei alimentaţii bogate în sare şi grăsimi, ci te ştii cu pungi sub ochi de mai mult timp? Medicul poate suspecta afecţiuni ale rinichilor, dar şi un posibil debut al dezechilibrelor tiroidiene. Pungile de sub ochi pot fi un semnal de alarmă pentru alergii, probleme cu rinichii sau o activitate slăbită a tiroidei.

Vocea răguşită, cauzată de fumat

Un iubitor al tutunului poate fi detectat de medic, imediat ce intră pe uşa cabinetului, după primele sunete emise la salut. Fumătorii au vocea răguşită, gingiile inflamate şi un miros specific generat de tutun. Mai mult decât atât, cei care au acest viciu pot avea unghiile îngălbenite şi riduri în jurul gurii, cauzate de gesturile repetitive efectuate în timpul fumatului.

Halena poate fi indiciu pentru diabet

Sunt multe motive din cauza cărora mirosul respiraţiei poate fi unul neplăcut, cele mai commune fiind consumul de usturoi şi igiena precară a dinţilor. Respiraţia grea poate reprezenta pentru un medic şi un semn de boală, de exemplu, anumite afecţiuni ale ficatului, boala de reflux gastroesofagian, dezechilibre la nivelul florei intestinale, diabet zaharat. O complicaţie a diabetului, cetoacidoza poate conferi respiraţiei un miros fructat, cauzat de excesul de cetone, substanţe chimice apărute când corpul nu produce suficientă insulină.

Ochii îngălbeniţi trădează un ficat bolnav

Unul dintre cele mai importante simptome, care îi pune pe medici în alertă, este îngălbenirea ochilor şi a pielii. Aceste modificări în starea de sănătate indică în procent ridicat probleme hepatice, mai precis icter – apare când organismul nu procesează corect bilirubina, deşeu de culoare galbenă, care în exces ajunge în ţesuturi.

FOTO: ShutterstockRecente

Alimente inghetate jpg
clickpentrufemei (1) jpg
Tarta de vara  Sursa foto shutterstock 2021914094 jpg
stres jpg
constipație jpg
Alimentele ultraprocesate jpg
Floarea de hartie este si remediu naturist  Sursa foto Pixabay jpg
Legume cu usturoi  Sursa foto shutterstock 1790228171 jpg
căldură  foto   Shutterstock jpg
dulap cu haine jpg
Curățenia și ordinea de acasă nu au fost niciodată atât de simple jpg
Vrei sà scapi de mirosurile neplÃcute din bucÃtÃrie ta când gÃtesti Iatà câteva trucuri care te pot ajuta în acest sens (1) jpg
Ce este rejuvenarea vaginla si cum iti dai seama ca a venit timpul sa apelezi la ea jpg
Ai parul deteriorat Vezi cateva metodele de ingrijire care ii vor reda aspectul sanatos jpg
Chec cu zmeura  Sursa foto shutterstock 146752931 jpg
masti turmeric shutterstock 201136739 jpg
celulita shutterstock 2296152455 jpg
deshidratare shutterstock 2338147147 jpg
gusa shutterstock 2450061719 jpg
viziune shutterstock 451182664 jpg