Cauze comune care duc la ulcer peptic

1 74575 original jpg jpeg

Ulcerul peptic, cunoscut şi ca ulcerul gastric, este o rană în mucoasa stomacului sau a duodenului (prima parte a intestinului subţire). Oamenii de orice vârstă se pot îmbolnăvi, iar cauzele sunt numeroase.

Infectarea cu Helicobacter pylori (H. pylori)

O infecţie care se dezvoltă de la infectarea cu Helicobacter pylori(H. pylori) este una dintre cele mai frecvente cauze ale ulcerului peptic. Nu este clar modul în care bacteria răspândeşte infecţia,dar se crede că acesta se transmite prin alimente şi apă. Această bacterie trăieşte frecvent în stratul de mucus care acoperă şi protejează ţesuturile stomacului şi a intestinului subţire. Ea poate supravieţui în mediul acid care apare în timpul procesului de digestie.

Administrarea de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene

Luând medicamente antiinflamatoare nesteroidiene te poţi alege cu ulcer,spun medicii. Aceste pastile pot irita sau inflama mucoasa stomacului şi a intestinului subţire,ceea ce duce în cele din urmă la ulcer.

Un consum pare mare de alcool

În timp ce consumul moderat de alcool nu provoacă ulcer,specialiştii spun că un consum exagerat poate favoriza apariţia bolii. Un studiu din anul 2000 publicat în „Jurnalul American de Gastroenterologie“ arată că băuturile alcoolice fermentate şi nondistilate cresc concentraţiile gastrice şi secreţia de acid în stomac. Alături de alcool,fumatul este un alt factor care poate creşte riscul de a dezvolta ulcerpeptic. În plus,viciul tinde să facă tratamentul mai puţin eficace.

Mănânci prea sărat

Aportul crescut de sare este o altă cauză principală a ulcerului gastric. Un studiu apărut în 2013 arată că un consum mare de sare provoacă  modificări genetice şi face ca Helicobacter pylori (H. pylori) să fie mai rezistent. Dacă ai deja ulcer,aportul de sare va agrava simptomele. Acesta este motivul pentru persoanele care suferă de această boală sunt sfătuiţi să mănânce fără sare pentru a evita iritarea în continuare a stomacului.

Credit foto:www.womenfitness.netRecente

sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg
2 jpg
haine pentru doamnele cu parul carunt jpg
Efectele secundare ale pastilele pentru somn jpg
Regina adâncurilor, scufundări  sursa   Shutterstock jpg