Cauzele căderii părului
În general, carenţa de proteine şi anemia sunt două dintre principalele cauze ale căderii părului. Dacă şi tu te confrunţi cu pierderea podoabei capilare dar nu suferi de aceste condiţii, ar trebui să acorzi atenţie. S-ar putea să fie altele cauzele!
Tulburări ale glandei tiroide
Atât hipertiroidismul, cât şi hipotiroidismul pot provoca căderea părului, din cauza schimbărilor hormonale care au loc la nivelul glandei tiroide. Aceste două tulburări ale glandei tiroide pot cauza mai multe modificări în organism. De aceea, consultă un medic pentru a afla cu exactitate care sunt cauzele. Dacă nu le acorzi atenţie simptomelor, consecinţele pot fi grave.
Factori ereditari
Uneori, căderea părului nu este cauzată de o afecţiune sau de bătrâneţe, ci ereditatea este cea care îţi afectează podoaba capilară. Consultă un medic pentru a afla care sunt genele care provoacă chelia Şi vezi ce tratament trebuie să urmezi.
Anemie
Anemia apare când organismul se confruntă cu deficienţă de fier. Acest mineral este esenţial pentru producţia de celule roşii. În plus, persoanele care suferă de anemie nu au suficientă hemoglobină, de aceea este îngreunat transportul oxigenului către celulele corpului. Unul dintre principalele simptome ale anemiei este căderea părului, condiţie care este combătută după luarea tratamentului recomandat de medic. De asemenea, poţi mânca mai multe alimente bogate în fier.
Stres
Stresul este considerat principala cauză a căderii părului. Este uşor să ignori efectele, dar stresul poate duce la dezvoltarea mai multor afecţiuni. Practică exerciţii care te relaxează şi încearcă să eviţi perioadele stresante.
Deficienţa de proteine
Părul este compus în cea mai mare parte din proteine. Din această cauză, carenţa de proteine din organism este parţial responsabilă de căderea şi uscarea părului. Pentru a menţine podoaba capilară sănătoasă, puternică şi strălucitoare, include în alimentaţie ou, produse lactate, avocado, legume, fructe uscate, nuci, seminţe şi carne de pasăre.