Ce boli poţi lua de la ştrand

1 70823 original jpg jpeg

O bălăceală la ştrand sau la piscină este întotdeauna binevenită într-o zi toridă de vară. Dar ce te faci când o astfel de activitate poate avea urmări neplăcute? Infecţiile sau iritaţiile pielii sunt numai câteva dintre ele.

Potrivit specialiştilor,cele mai întâlnite afecţiuni cu care te poţi alege după o zi la ştrand sau la piscină pot fi conjunctivitele,micozele sau tulburările digestive. Ştim cu toţii că clorinarea apei din piscină distruge majoritatea agenţilor patogeni. Însă,pentru ca efectul protector să se păstreze,este nevoie de o anumită concentraţie a clorului,care nu este respectată întotdeauna. În plus,cu cât este mai cald afară,cu atât riscul de îmbolnăviri este mai mare. Specialiştii spun că acest lucru se întâmplă din cauză că substanţele cu care sunt curăţate bazinele se evaporă la temperaturi foarte ridicate.

Dermatite sau micoze

Locul prielnic pentru contactarea unei ciuperci la nivelul piciorului este zona umedă de pe marginea bazinului. Medicii recomandă să nu stăm desculţi,mai ales pe marginea bazinelor sau a piscinei. Dacă ai o leziune la nivelul pielii,ar fi bine să eviţi să intri în apă,pentru că zona este mult prea sensibilă şi se va infecta mai uşor. O altă recomandare a medicilor este ca între epilat şi mersul la ştrand sau la piscină trebuie să treacă cel puţin o zi în care ţesutul cutanat să se refacă.

După ce ai plecat de la bazin este bine să faci un duş şi să te speli bine cu apă şi săpun şi să aplici pe picioare o cremă cu o acţiune micotică.

Fereşte-te de bolile din ştranduri şi piscine

Înotul,leac pentru minte şi trup

Câte calorii arzi în timp ce faci sport

Conjunctivita de piscină

Ochii sunt cei mai sensibili la apa dintr-un bazin sau o piscină. Astfel,te poţi alege cu aşa-numita conjunctivită de piscină,o formă destul de agresivă dar şi contagioasă. Fereşte-ţi,pe cât posibil,ochii de contactul cu apa din bazin. Afecţiunile pot fi destul de serioase şi supărătoare,aşa că ar fi bine să te speli cu apă şi săpun pe faţă,apoi să te ştergi cu un prosop curat. Te poţi proteja şi cu ochelari specilai pentru înot.

Afecţiuni ale urechii

Nici urechile nu sunt prea ferite de expunerea la o serie de microbi care rezistă chiar şi la clorul din apă. Otita externă se poate manifesta prin dureri,secreţii purulente şi senzaţia de mâncărime. La recomandarea medicului,afecţiunea poate fi tratată cu antibiotic (picături).

Sfaturi pentru a te feri de microbii din bazin

-         Nu intra în apă dacă este murdară,este prea aglomerat sau dacă simţiţi miros puternic de clor. În cantităţi mari,vaporii sunt periculoşi pentru cei care suferă de astm.

-         Fă duş înainte şi după ce ai ieşit din bazin şi dă-ţi cu un spray antimicotic pe picioare.

-         Nu înghiţi apă din bazin.

-         Nu sta desculţă pe marginea bazinului.Recente

vinuri medicinale shutterstock 459282892 jpg
clickpentrufemei jpg
mamă alergică la copil  sursa   Shutterstock jpg
planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange  jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii  Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg