Cum alini durerile articulare acasă

1 74636 original jpg jpeg

Există mai multe afecţiuni musculo-scheletice care pot provoca dificultăţi în desfăşurarea activităţilor de zi cu zi. Una dintre aceste boli este artrita, o inflamaţie a articulaţiilor.

Artrita este una dintre cele mai frecvente afecţiuni,care afectează persoanele de toate vârstele. Poate provoca rigiditate,umflături şi durere în jurul articulaţiilor,împiedicând capacitatea celui cu această boală de a se mişca.

Boala afectează oamenii în moduri diferite. Durerile articularesunt agravate de anumite tipuri de mişcări. La unii,suferinţele fizice sunt mai intense dimineaţa,pe când alţii se confruntă cu ele pe tot parcursul zilei. Este important de reţinut că artrita este diagnosticată de un reumatolog sau de un medic generalist.

Citeşte şi:Ce spun durerile musculare despre sănătatea ta!

De îndată ce medicul ţi-a pus diagnosticul de artrită,este important să ai grijă de articulaţiişi de muşchi,pentru a preveni deteriorarea ulterioară a acestora. Reţine că până şi mişcările mici pot pune presiune asupra articulaţiilor.

De ce sfaturi să mai ţii cont

Înţelege-ţi limitele

Nu exagera cu mişcările bruşte,căci este posibil să te confrunţi cu dureri foarte mari. La început,poate că nu vei simţi un disconfort major,dar prea multă forţă pe articulaţii ar putea duce la dureri intense în următoarele zile.

Citeşte şi:Poziţiile de somn care alină cele mai comune dureri

Fă mişcare

Exercitiile regulate sunt importante. Ajută la stimularea flexibilităţii articulaţiilor şi la scăderea tensiunii musculare.

Adoptă o postură corectă a corpului

Fii atentă la postura corpului atunci când faci anumite mişcări. De exemplu,când stai în picioare,ar trebui să-ţi împarţi greutatea în mod egal pe ambele picioare. Dacă încerci să ridici un obiect de pe podea,îndoaie-ţi genunchii şi nu încerca să-l ridici îndoindu-te din talie.

Utilizează dispozitive de mobilitate

Astfel de dispositive îţi vor face viaţa mult mai uşoară. Acestea sunt produse care te vor ajuta să te protejezi de răniri suplimentare. Există o gamă largă de dispozitive de mobilitate,pe care le poţi achiziţionate pe piaţă.

Credit foto:www.beautytipshome.com