De ce-ţi miroase gura

1 78189 original jpg jpeg

Halena (respiraţia urât mirositoare nu e o chestie cu care să te joci. Mâncatul usturoiului e ultima problemă care ar trebui să te preocupe, mai ales că nu trece dacă doar te speli pe dinţi şi gata. Există mai multe motive pentru care respiraţia ta seamănă cu bomba de la Nagasaki. Iată câteva!

Ai pietre pe amigdale

Centrul Naţional pentru Biotehnologia Informaţiei din SUA a  raportat că 75 la sută dintre pacienţii cu mari cantităţi de sulf (cea mai importantă cauză a respiraţiei urât mirositoare) sunt pietrele la amigdale. Dacă nu ştiai, pietrele la amigdale sunt un amestec de bacterii şi deşeuri care se aşază în spatele gâtului, la amigdale şi colectează acolo. Există un remediu, nu te speria! Foloseşte bicarbonat de sodiu ca să faci gargară. Asta te ajută să omori bacteriile alea de acolo.

Chestiile mentolate

Potrivit Societăţii Americane de Chimie, toate dulciurile mentolate, gumele şi alte prostii d-astea îţi sporesc cultura de bacterii din gât şi gură. Ele maschează foarte bine mirosul dar doar pentru un timp scurt şi... hei!... doar îl maschează, nu-l elimină! E ca şi cum ai băga gunoiul sub preş. Încearcă să foloseşti produse mentolate fără zahăr şi neapărat periază-ţi limba ca să-ţi îndepărtezi celulele moarte de pe piele.

Aerul proaspăt

Îţi face bine, dar să nu fie rece! Dacă e rece, îţi usucă mucoasele . Rezultatul – respiraţie urât mirositoare, nas care curge şi gură uscată.

Ai kilograme în plus

Cu cât o persoană e mai grasă, cu atât mai mult e supusă riscului de a dezvolta halenă. O echipă de medici de la Universitatea din Tel Aviv a descoperit că obezitatea poate fi un factor de risc pentru halitoză, din cauza preferinţei pentru hrana nesănătoasă.