Deficienţa de calciu creşte riscul de atac de cord?

1 77714 original jpg jpeg

Părinţii îţi dădeau în copilărie să bei câte un pahar cu lapte în fiecare zi, nu-i aşa? Ei bine, aveau ei un motiv pentru care îţi dădeau lapte, fructe şi legume. Substanţele nutritive pe care le conţin acestea sunt foarte importante pentru menţinerea sănătăţii generale.

Acum am crescut şi am învăţat singuri ce înseamnă o dietă echilibrată, de ce este important să mâncăm în fiecare zi fructe şi legume. În plus, ştim că mâncarea procesată şi băuturile carbogazoase sunt nesănătoase, dar nu de fiecare dată reuşim să stăm departe de ele. Însă trebuie făcut un efort pentru a avea un stil de viaţă sănătos, dar şi pentru a preveni diferite afecţiuni.

Dieta echilibrată, antrenamentul fizic regulat, evitarea stresului etc., sunt cei mai importanţi factori care ne menţin sănătoase. O alimentaţie echilibrată înseamnă vitamine, minerale, potasiu, toate substanţele nutritive de care organismul are nevoie pentru a funcţiona corect.

Dar, în momentul în care ele nu sunt asimilate de organsim, apare o deficienţă nutritivă. Potrivit unui studiu recent, carenţa de calciu creşte riscul de atac de cord.

Legătura dintre atacul de cord şi deficienţa de calciu

Calciul este un mineral extrem de important pentru menţinerea sănătăţii. El este esenţial pentru sistemul osos – oase şi dinţi. Oamenii care suferă de carenţă de calciu se pot confrunta cu boli ale sistemului osos sau probleme dentare.

Carenţa de calciu mai este cunoscută sub numele de hipocalcemie. Aceasta poate provoca probleme  ca: depresie, crampe musculare, osteoporoză, dureri articulare, unghii fragile, pierderi de memorie. Toate aceste simptome ale deficienţei de calciu sunt comune. Cu toate acestea, se pare că ar exista o legătură între atacul de cord şi această carenţă nutritivă.

Conform unui studiu, nivelul scăzut de calciu din organism poate provoca afecţiuni cardiovasculare. În plus, pereţii inimii devin mai slabi, ducând la un ritm mai accelerat al bătăilor inimii, în special la persoanele cu vârsta peste 50 de ani.

Aşadar, în concluzie, deficienţa de calciu poate provoca un atac de cord. Pentru a evita această problemă, este important să incluzi în dietă cât mai multe alimente bogate în calciu, cum sunt laptele, spanacul, iaurtul.