Deficienţa de calciu creşte riscul de atac de cord?

1 77714 original jpg jpeg

Părinţii îţi dădeau în copilărie să bei câte un pahar cu lapte în fiecare zi, nu-i aşa? Ei bine, aveau ei un motiv pentru care îţi dădeau lapte, fructe şi legume. Substanţele nutritive pe care le conţin acestea sunt foarte importante pentru menţinerea sănătăţii generale.

Acum am crescut şi am învăţat singuri ce înseamnă o dietă echilibrată, de ce este important să mâncăm în fiecare zi fructe şi legume. În plus, ştim că mâncarea procesată şi băuturile carbogazoase sunt nesănătoase, dar nu de fiecare dată reuşim să stăm departe de ele. Însă trebuie făcut un efort pentru a avea un stil de viaţă sănătos, dar şi pentru a preveni diferite afecţiuni.

Dieta echilibrată, antrenamentul fizic regulat, evitarea stresului etc., sunt cei mai importanţi factori care ne menţin sănătoase. O alimentaţie echilibrată înseamnă vitamine, minerale, potasiu, toate substanţele nutritive de care organismul are nevoie pentru a funcţiona corect.

Dar, în momentul în care ele nu sunt asimilate de organsim, apare o deficienţă nutritivă. Potrivit unui studiu recent, carenţa de calciu creşte riscul de atac de cord.

Legătura dintre atacul de cord şi deficienţa de calciu

Calciul este un mineral extrem de important pentru menţinerea sănătăţii. El este esenţial pentru sistemul osos – oase şi dinţi. Oamenii care suferă de carenţă de calciu se pot confrunta cu boli ale sistemului osos sau probleme dentare.

Carenţa de calciu mai este cunoscută sub numele de hipocalcemie. Aceasta poate provoca probleme  ca: depresie, crampe musculare, osteoporoză, dureri articulare, unghii fragile, pierderi de memorie. Toate aceste simptome ale deficienţei de calciu sunt comune. Cu toate acestea, se pare că ar exista o legătură între atacul de cord şi această carenţă nutritivă.

Conform unui studiu, nivelul scăzut de calciu din organism poate provoca afecţiuni cardiovasculare. În plus, pereţii inimii devin mai slabi, ducând la un ritm mai accelerat al bătăilor inimii, în special la persoanele cu vârsta peste 50 de ani.

Aşadar, în concluzie, deficienţa de calciu poate provoca un atac de cord. Pentru a evita această problemă, este important să incluzi în dietă cât mai multe alimente bogate în calciu, cum sunt laptele, spanacul, iaurtul.



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg