Din ce cauze îţi este mereu sete
Medicii ne recomandă să bem în fiecare zi aproximativ doi litri de apă. Ştim că deshidratarea poate provoca mai multe probleme şi dezechilibre în organism, însă ce facem când bem apă şi totuşi ne este sete în continuare?
Se pare că există mai multe cauze pentru care resimţim senzaţia permanentă de sete, inclusiv:
Alimentaţie bogată în sare
Principalul motiv pentru care ne confruntăm cu sete este excesul de sare din alimentaţie. Nu o dată ţi s-a întâmplat să îţi fie foarte sete după ce ai mâncat ceva sărat, nu-i aşa? Sarea provoacă reţinerea lichidelor în celule, lucru care împiedică creierul să trimită semnale că are nevoie de mai multă apă şi de aceea îţi este sete în continuare. Tot ce poţi face este să reduci cantitatea de sare consumată. În schimb, bea câtă apa are nevoie corpul.
Plimbare/sport de dimineaţă
Persoanele care se plimbă sau fac sport dimineaţa simt nevoia de mai multă apă pe parcursul zilei. în timpul mersului/antrenamentului fizic sunt pierdute fluide prin transpiraţie, şi dacă ele nu sunt înlocuite, creşte riscul de deshidratare. Ascultă-ţi cu atenţie corpul.
Expunere la soare
În sezonul cald ne expunem mai mult soarelui – în parc, pe plajă, în drum spre locul de muncă etc. Dacă nu ne hidratăm corespunzător în perioada în care stăm afară, riscăm să ne confruntă cu o deshidratare. Este foarte important să ai cu tine o sticlă cu apă, de fiecare dată când pleci de acasă.
Diabet
Se spune despre persoanele cărora le este mereu sete că sunt predispuse la diabet. Există trei simptome care pot anunţa diabetul, şi anume: setea excesivă, urinarea excesivă şi vederea înceţoşată. Dacă te confrunţi cu ele, recomandat este să mergi la un medic, neapărat.
Xerostemie
O problemă de sănătate mai rară, xerostemia este termenul medical pentru gura uscată, care apare în momentul în care nu există suficientă salivă pentru a menţine gura umedă. Persoanele care suferă de ea trebuie să bea multă apă pentru a nu mai simţi gura uscată. Mergi la un control medical dacă simţi gura uscată o perioadă mai lungă.
Anemie
Organismul are nevoie de celulele sangvine sănătoase (hematocite) pentru a transporta sângele în tot corpul. Forma slabă de anemie nu are ca simptom senzaţia permanentă de sete, însă cea gravă da.