Din ce cauze îţi este mereu sete

1 81885 original jpg jpeg

Medicii ne recomandă să bem în fiecare zi aproximativ doi litri de apă. Ştim că deshidratarea poate provoca mai multe probleme şi dezechilibre în organism, însă ce facem când bem apă şi totuşi ne este sete în continuare?

Se pare că există mai multe cauze pentru care resimţim senzaţia permanentă de sete, inclusiv:

Alimentaţie bogată în sare

Principalul motiv pentru care ne confruntăm cu sete este excesul de sare din alimentaţie. Nu o dată ţi s-a întâmplat să îţi fie foarte sete după ce ai mâncat ceva sărat, nu-i aşa?  Sarea provoacă reţinerea lichidelor în celule, lucru care împiedică creierul să trimită semnale că are nevoie de mai multă apă şi de aceea îţi este sete în continuare. Tot ce poţi face este să reduci cantitatea de sare consumată. În schimb, bea câtă apa are nevoie corpul.

Plimbare/sport de dimineaţă

Persoanele care se plimbă sau fac sport dimineaţa simt nevoia de mai multă apă pe parcursul zilei. în timpul mersului/antrenamentului fizic sunt pierdute fluide prin transpiraţie, şi dacă ele nu sunt înlocuite, creşte riscul de deshidratare. Ascultă-ţi cu atenţie corpul.

Expunere la soare

În sezonul cald ne expunem mai mult soarelui – în parc, pe plajă, în drum spre locul de muncă etc. Dacă nu ne hidratăm corespunzător în perioada în care stăm afară, riscăm să ne confruntă cu o deshidratare. Este foarte important să ai cu tine o sticlă cu apă, de fiecare dată când pleci de acasă.

Diabet

Se spune despre persoanele cărora le este mereu sete că sunt predispuse la diabet. Există trei simptome care pot anunţa diabetul, şi anume: setea excesivă, urinarea excesivă şi vederea înceţoşată. Dacă te confrunţi cu ele, recomandat este să mergi la un medic, neapărat.

Xerostemie

O problemă de sănătate mai rară, xerostemia este termenul medical pentru gura uscată, care apare în momentul în care nu există suficientă salivă pentru a menţine gura umedă. Persoanele care suferă de ea trebuie să bea multă apă pentru a nu mai simţi gura uscată. Mergi la un control medical dacă simţi gura uscată o perioadă mai lungă.

Anemie

Organismul are nevoie de celulele sangvine sănătoase (hematocite) pentru a transporta sângele în tot corpul. Forma slabă de anemie nu are ca simptom senzaţia permanentă de sete, însă cea gravă da.



Recente

Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg