Din ce în ce mai mulţi bolnavi de hepatită, în România

1 70817 original jpg jpeg

Una dintre afecţiunile care fac an de an victime este hepatita C. Această infecţie virală afectează, în toată lumea, aproximativ 150 de milioane de persoane.

Dintre acestea,peste 350.000 de pacienţi decedează anual.

În ţara noastră sunt estimaţi circa 500.000 de pacienţi infectaţi cu hepatită C în stadiu cronic,cu vârste cuprinse între 18 şi 69 de ani. În acelaşi timp,medicii specialişti sunt de părere că România depistează doar 10% din totalul bolnavilor de hepatită C.

Tratamentul aplicat pacienţilor,este terapia dublă,formată din Peginterferon alfa şi Ribavirin. Numai jumătate dintre cei trataţi se vindecă. Pentru cei în cazul cărora boala recidivează,nu există altă soluţie de tratament.

Citeşte şi:

Hepatita C. Cum depistezi,cum tratezi

S-a lansat o platformă cu informaţii detaliate despre hepatită!

„Pacienţii români primesc tratamente la care statele europene au renunţat de mulţi ani. Avem mulţi pacienţi care au nevoie de alte soluţii terapeutice şi nu mai pot aştepta. Este important ca autorităţile din domeniul sănătăţii să aprobe noile terapii şi să permită specialiştilor să aleagă cele mai potrivite soluţii din punct de vedere cost-eficacitate,în funcţie de caracteristicile pacienţilor lor“,declară Prof. Univ. Dr. Mircea Diculescu,Şeful Clinicii de Gastroenterologie şi Hepatologie Fundeni.

În alte ţări din Europa standardul terapeutic pentru hepatitaC este tripla terapie,cu noi molecule adăugate terapiei duble. Acest tratament asigură de 2 ori mai multe şanse de vindecare pacienţilor care nu au fost trataţi anterior şi de 3 ori mai multe şanse pacienţilor care au fost trataţi anterior,dar nu au răspuns la terapia standard.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Hepatitelor,compania farmaceutică MSD România a organizat o noua întâlnire cu specialiştii,sub umbrela „Împreună pentru viaţă. Sănătate prin cunoaştere“,pentru a discuta despre situaţia pacienţilor români bolnavi de hepatita C şi opţiunile de tratament existente.

„În România,hepatita C este o prioritate pentru autorităţile din domeniul sănătăţii,iar noi,MSD România,colaborăm cu toţi actorii sistemului medical pentru a putea găsi cele mai bune şi rapide soluţii de acces al pacienţilor la noile tratamente inovative. Tripla terapie este soluţia salvatoare în care foarte mulţi pacienţi şi-au pus speranţele;sperăm ca autorităţile să facă acest tratament disponibil pentru pacienţii români,în cel mai scurt timp posibil“,declară Fabrizio Giombini,Managing Director MSD România.