Durerile articulare: 3 cauze frecvente

1 73023 original jpg jpeg

Te dor articulaţiile? În cazul în care cauza disconfortului este evidentă, nu există, de obicei, niciun motiv de panică. Dar dacă te dor articulaţiile foarte tare şi nu ai nicio idee de ce, mergi la medic pentru un consult amănunţit.

Artrita infecţioasă

Dacă te-ai tăiat şi nu ai curăţat foarte bine rana,este posibil să te fi infectat cu o bacterie comună, Stafilococul auriu. Te vei confrunta,pe lângă umflarea intensă şi dureri în zonă,şi cu febră şi frisoane. Acestea sunt simptomele clasice ale infectării cu Stafilococul auriu.

Genunchii sunt de regulă afectaţi,dar şi şoldurile,gleznele şi încheieturile sunt de asemenea ţinte probabile. Ai putea avea nevoie de antibiotice,dar numai după consultul medicului. Artrita sceptică poate fi fatală,aşa că nu amâna vizita la specialist.

Citeşte şi:Bea zilnic această băutură dacă suferi de migrene sau artrită

Gută

Oamenii de ştiinţă spun că prea multe proteine în organism pot afecta articulaţiile. Când consumi prea multe proteine,organismul produce acid uric şi nu le poate elimina pe toate din organism. Asta determină o reacţie inflamatorie intensă. Se numeşte gută şi este una dintre cele mai dureroase tipuri de artrităcu care te poţi confrunta. Printre manifestările gutei se numără:umflarea,roşeaţa,durerea. Suprasarcina de proteine nu este singurul factor de risc. Consumul excesiv de alcool sau băuturi care conţin zahăr sau administrarea anumitor tipuri de medicamente (cum sunt betablocantele) poate duce la gută.

Boala Lyme

În fiecare an,aproximativ 30.000 de oameni sunt muşcaţi de căpuşe şi astfel se aleg cu această boală. Simptomele precoce includ oboseală,febră,dureri de cap şi,în multe cazuri,o erupţie pe piele. Dacă nu-ţi dai seama că ai boala Lyme,astfel încât să o poţi trata,bacteria se poate răspândi la articulaţii,în special la genunchi. Odată cu trecerea timpului,este posibil să te confrunţi cu probleme de inimă.

Citeşte şi:3 boli pe care le poţi lua de la căpuşe

Credit foto:www.sharecare.com