Indice glicemic. Ce valori trebuie să aibă alimentele consumate

indice glicemic jpeg

Studiile au arătat că o dietă cu un indice glicemic scăzut te poate ajuta să pierzi rapid în greutate, să micşorezi nivelul zahărului din sânge şi să reduci riscul apariţiei bolilor cardiovasculare şi a diabetului de tip 2. Iată mai multe informaţii despre acesta!

Indice glicemic - Ce este acesta?

Indicele glicemic (GI) măsoară efectul alimentelor pe care le consumi asupra nivelului de zahăr din sânge. Termenul a fost inventat în anul 1980 de doctorul canadian David Jenkins. Indicele glicemic reprezintă de fapt un clasament al carbohidraţilor, pe o scară de 1 la 100, considerându-se că este scăzut dacă valorile sale se situează sub 55, mediu între 56-69 şi ridicat dacă este mai mare de 70.

Factori care afectează nivelul indicelui glicemic

-tipul de zahăr folosit: este greşit înţeles faptul că zahărul creşte nivelul indicelui glicemic, ci mai degrabă tipul acestuia. De exemplu, fructoza are 19, iar maltoza 105 -structura amidonului: amidonul este un carbohidrat compus din două molecule, amiloza şi amilopectină. Amiloza este dificil de digerat, în comparaţie cu amilopectina. Alimentele cu un conţinut ridicat de amiloză au un indice glicemic mai scăzut -grăsimile şi alimentele acide, precum avocadoul sau lămâia scad indicele glicemic -prepararea alimentelor: s-a constatat că cele gătite vor fi mult mai rapid absorbite şi digerate, crescând indicele glicemic

Remedii naturale cu avocado

Indice glicemic - Beneficiile micşorării indicelui glicemic

-îmbunătăţirea nivelului

: dietele cu un indice glicemic scăzut reduc colesterolul rău cu 9,6%, răspunzător de apariţia bolilor de inimă

-te ajută să slăbeşti: poţi scăpa de 1,5-4,2 kilograme în decursul a 5-10 săptămâni dacă ai grijă să consumi alimente cu un indice glicemic scăzut

-reduce riscul de cancer: s-a constatat că una din cauzele dezvoltării celulelor canceroase este dieta cu un indice glicemic ridicat, de aceea, este indicat să ai mare grijă la alimentaţie

Ce alimente e indicat să consumi

Nu este necesar să numeri caloriile, ci să fii atentă la alimentele pe care le consumi. Printre cele recomandate se numără: cerealele integrale, merele, broccoli, piersicile, kiwi, cartofii, pastele, orezul, brânza, iaurtul, laptele de soia, deoarece acestea conţin puţini carbohidraţi.