Indice glicemic. Ce valori trebuie să aibă alimentele consumate

indice glicemic jpeg

Studiile au arătat că o dietă cu un indice glicemic scăzut te poate ajuta să pierzi rapid în greutate, să micşorezi nivelul zahărului din sânge şi să reduci riscul apariţiei bolilor cardiovasculare şi a diabetului de tip 2. Iată mai multe informaţii despre acesta!

Indice glicemic - Ce este acesta?

Indicele glicemic (GI) măsoară efectul alimentelor pe care le consumi asupra nivelului de zahăr din sânge. Termenul a fost inventat în anul 1980 de doctorul canadian David Jenkins. Indicele glicemic reprezintă de fapt un clasament al carbohidraţilor, pe o scară de 1 la 100, considerându-se că este scăzut dacă valorile sale se situează sub 55, mediu între 56-69 şi ridicat dacă este mai mare de 70.

Factori care afectează nivelul indicelui glicemic

-tipul de zahăr folosit: este greşit înţeles faptul că zahărul creşte nivelul indicelui glicemic, ci mai degrabă tipul acestuia. De exemplu, fructoza are 19, iar maltoza 105 -structura amidonului: amidonul este un carbohidrat compus din două molecule, amiloza şi amilopectină. Amiloza este dificil de digerat, în comparaţie cu amilopectina. Alimentele cu un conţinut ridicat de amiloză au un indice glicemic mai scăzut -grăsimile şi alimentele acide, precum avocadoul sau lămâia scad indicele glicemic -prepararea alimentelor: s-a constatat că cele gătite vor fi mult mai rapid absorbite şi digerate, crescând indicele glicemic

Remedii naturale cu avocado

Indice glicemic - Beneficiile micşorării indicelui glicemic

-îmbunătăţirea nivelului

: dietele cu un indice glicemic scăzut reduc colesterolul rău cu 9,6%, răspunzător de apariţia bolilor de inimă

-te ajută să slăbeşti: poţi scăpa de 1,5-4,2 kilograme în decursul a 5-10 săptămâni dacă ai grijă să consumi alimente cu un indice glicemic scăzut

-reduce riscul de cancer: s-a constatat că una din cauzele dezvoltării celulelor canceroase este dieta cu un indice glicemic ridicat, de aceea, este indicat să ai mare grijă la alimentaţie

Ce alimente e indicat să consumi

Nu este necesar să numeri caloriile, ci să fii atentă la alimentele pe care le consumi. Printre cele recomandate se numără: cerealele integrale, merele, broccoli, piersicile, kiwi, cartofii, pastele, orezul, brânza, iaurtul, laptele de soia, deoarece acestea conţin puţini carbohidraţi.



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg