Întrebări şi răspunsuri despre nevralgii

1 72310 original jpg jpeg

Iarna, diferenţele mari de temperatură dintre mediul exterior şi încăperile încălzite excesiv, precum şi timpul liber petrecut la computer fără a face mişcare pun la încercare sistemul nervos. Alte aspecte importante pentru evitarea unei nevralgii găseşti în cele ce urmează!

Atunci când un nerv senzitiv este inflamat,iritat sau comprimat de un os,de-a lungul lui se poate propaga o durere de intensitate variabilă,uşoară ori severă,care se accentuează în timpul crizelor. Nervul afectat se poate afla oriunde în organism,însă cel mai des dau nevralgii nervii de la nivelul feţei şi gâtului.

Ce sunt şi cum se manifestă nevralgiile?

Însuşi termenul de nevralgie indică existenţa unei dureri pe nerv. În funcţie de nervul afectat,se diferenţiază în nevralgie occipitală şi nevralgie de trigemen,manifestate în zona capului,nevralgie intercostală,care duce la apariţia unei dureri în zona coastelor,şi nevralgie sciatică,cauzatoare de dureri lombare.

Cel mai cunoscut simptom al unei nevralgii,cum este cea trigeminală,este reprezentat de crizele dureroase,asemănătoare unor junghiuri care apar sporadic de-a lungul unei zile sau chiar la distanţă de săptămâni între ele,uneori ca urmare a tusei,strănutului sau chiar în timpul mestecării alimentelor.

Durerea poate fi însoţită şi de lăcrimare,spasme musculare,transpiraţie,înroşirea zonei dureroase,dar şi febră,pierderea mobilităţii spatelui sau a membrului afectat.