„Mi-au crescut sânii brusc“. 7 cauze posibile ale fenomenului

1 72803 original jpg jpeg

Îţi spui „Mi-au crescut sânii, ce se întâmplă cu mine?“. Nu dispera! Este firesc ca sânii să se modifice de-a lungul vieţii. Uneori, chiar şi modificările minore în dietă pot sta în spatele creşterii lor. Însă sânii se pot mări şi din alte motive...

Aceste modificări ar putea provoca îngrijorare în rândul multor femei. În acest caz,cel mai bine ar fi să consulţi medicul,pentru a identifica exact de ce sânii s-au mărit. În multe din cazuri,anumite modificări în stilul de viaţă contribuie la creşterea în dimensiune a sânilor.

1. "De ce mi-au crescut sânii?" - Luarea în greutate

La unele femei,creşterea în greutate poate modifica mărimea sânilor. Ţesutul mamar conţine ţesut adipos. Aşa că,atunci când grăsimea creşte,dimensiunea bustului se măreşte,motiv pentru care când pierzi în greutate,sânii se micşorează şi ei.

2. O posibilă sarcină

În sarcină este normal să-ţi crească sânii. Mai mulţi hormoni sunt responsabili de pomparea unei cantităţi mai mari de sânge în ţesutul mamar. La unele femei,această creştere se manifestă şi cu durere,senzaţie de furnicături şi umflare uşoară. La altele,creşterea continuă până în faza finală a sarcinii.

3. "De ce mi-au crescut sânii?" - Administrarea anticoncepţionalelor

Şi administrarea acestor pastile duce la variaţii în dimensiune a sânilor. Anticoncepţionaleleconţin estrogen,hormon care poate duce la o uşoară creştere a bustului.

4. La pubertate

În timpul pubertăţii,un val de estrogen aduce o mulţime de modificări corporale. La unele adolescente,modificările sunt graduale,în timp ce la altele,schimbările rapide ar putea provoca îngrijorare,însă este cât se poate de normal ca sânii să crească în timpul acestei faze.

5. "De ce mi-au crescut sânii?" - În timpul actului sexual

Unele femei observă cum bustul se măreşte în timp ce întreţin relaţii sexuale. Creşterea în dimensiune a sânilor doar în timpul actului sexual se datorează măririi frecvenţei cardiace şi a tensiunii arteriale. Venele sunt mai evidente şi sânii se umflă,dând impresia de bust generos.

6. La menstruaţie

După ovulaţie,estrogenul şi progesteronul fac ca sânii să crească,situaţie favorizată de creşterea circulaţiei sangvine în această zonă. Uneori,retenţia de apă ar putea,de asemenea,să facă ca sânii să pară mai mari decât în mod normal,înainte de menstruaţie. În cazul în care sânii nu revin la dimensiunea lor normală,chiar şi după menstruaţie,consultă un ginecolog.

7. "De ce mi-au crescut sânii?" - La menopauză

Dacă eşti la menopauză şi ai observat că sânii s-au mărit considerabil,este posibil să fie din cauza ţesutului gras. Cantitatea de ţesut glandular poate scădea şi ţesutul gras poate creşte,motiv pentru care ei par mai mari decât în mod normal.Recente

Beneficiile și efectele negative ale soarelui asupra corpului jpg
Un zâmbet de milioane costă foarte puțin dar îți poate oferi foarte multe jpg
Fulgi sau lapte de ovaz in cafea  Sursa foto Shutterstock 1453749629 jpg
Tăierea părului îl face să crească mai repede  Shutterstock  jpg
a muri de bătrânețe  sursa foto   Shutterstock jpg
reflexoterapie palmara ok shutterstock 1270690045 jpg
Ce spune despre sanatatea ta culoarea menstruatiei  Sursa foto Shutterstock 2204663437 jpg
Obiecte toxice, potpourri, shutterstock jpg
Caini care se adapteaza usor la apartament, foto shutterstock jpg
Atentie la cheagurile de sange  Sursa foto Shutterstock jpg
clickpentrufemei screen post folBYP0ED0k unsplash jpg
foto caravana 2021 jpeg
slabesti dieta este importanta jpg
3 buchete de mireasă ce vor continua să fie populare și în 2023 jpg
De ce te prind serialele așa de tare Afla care sunt tehnicile de marketing care te fac să ți pierzi nopțile de dragul narațiunii preferate! jpg
Ai nevoie de un nou televizor în living room  Îți spunem noi cum să l alegi! jpg
Top 4 iphone hacks pe care nu le știai, dar de care ai nevoie jpg
Photo 1 @siora18 Unsplash jpg
Topuri și cămăși de damă care se potrivesc formelor mai rotunde jpg
Cum să alegi și să asortezi cizmele de toamnă perfecte jpg