Nu ignora oboseala şi durerile de oase: pot ascunde cancer!

1 73891 original jpg jpeg

Indiferent de vârsta pe care o ai, este bine să fii familiarizat cu simtomele care anunţă un posibil cancer. Cu cât depistezi maladia în stadiu incipient, cu atât şansele de vindecare sunt mai mari.

Durere

Cancerul osos are ca prim simptom durereade oase. Unele tumori cerebrale provocă dureri de cap care ţin zile şi nu trec nici în urma administrării unui tratament. Pentru că durerea poate fi,de asemenea,semn tardiv de cancer,e bine să vezi un medic.

Pierdere în greutate

Este un lucru obişnuit să slăbeşti,atunci când ai cancer. Este adesea unul dintre primele semne ale bolii. Aproape jumătate din persoanele cu cancerpierduseră în greutate când au fost diagnosticaţi.

Oboseală

Dacă eşti obosită mai tot timpul şi,chiar dacă te odineşti,nu-ţi revii,nu mai amâna vizita la medic. Este posibil să fie vorba de leucemie. Dacă ai şi hemoragie,poate fi vorba de cancer de colon sau de stomac.

Febră

Este semn că organismul se luptă cu o infecţie. În cazul în care ea se menţine ridicată mai mult de 3 zile,mergi de urgenţă la medic. Unele tipuri de cancer de sânge,precum leucemia şi limfomul,provocă  febră care durează zile sau chiar săptămâni.

Modificări la nivelul pielii

Aluniţele neobişnuite sau umflăturile de pe corp trebuie verificate,pentru a preveni un posibil cancer de piele. Pielea poate oferi,de asemenea,indicii pentru alte tipuri de cancer. În cazul în care o anumită zona a pielii îşi schimbă culoarea,se îngălbeneşte sau se înroşeşte,ori ai observant o erupţie inexplicabilă,ar fi bine ca medicul să arunce o privire. Ar putea fi semn de cancer de ficat,ovarian sau renal.

Răni care nu se mai vindecă

Rănile care sângerează şi nu dispar sunt,de asemenea,semne de cancer de piele. Dacă eşti un fumător înrăit sau consumi regulat alcool,ai un risc mare de a te îmbolnăvi de cancer oral. Uneori el debutează cu leziuni la nivelul gurii.

Credit foto:www.steptohealth.comRecente

mamă alergică la copil  sursa   Shutterstock jpg
planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange  jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii  Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg