Nu ignora oboseala şi durerile de oase: pot ascunde cancer!

1 73891 original jpg jpeg

Indiferent de vârsta pe care o ai, este bine să fii familiarizat cu simtomele care anunţă un posibil cancer. Cu cât depistezi maladia în stadiu incipient, cu atât şansele de vindecare sunt mai mari.

Durere

Cancerul osos are ca prim simptom durereade oase. Unele tumori cerebrale provocă dureri de cap care ţin zile şi nu trec nici în urma administrării unui tratament. Pentru că durerea poate fi,de asemenea,semn tardiv de cancer,e bine să vezi un medic.

Pierdere în greutate

Este un lucru obişnuit să slăbeşti,atunci când ai cancer. Este adesea unul dintre primele semne ale bolii. Aproape jumătate din persoanele cu cancerpierduseră în greutate când au fost diagnosticaţi.

Oboseală

Dacă eşti obosită mai tot timpul şi,chiar dacă te odineşti,nu-ţi revii,nu mai amâna vizita la medic. Este posibil să fie vorba de leucemie. Dacă ai şi hemoragie,poate fi vorba de cancer de colon sau de stomac.

Febră

Este semn că organismul se luptă cu o infecţie. În cazul în care ea se menţine ridicată mai mult de 3 zile,mergi de urgenţă la medic. Unele tipuri de cancer de sânge,precum leucemia şi limfomul,provocă  febră care durează zile sau chiar săptămâni.

Modificări la nivelul pielii

Aluniţele neobişnuite sau umflăturile de pe corp trebuie verificate,pentru a preveni un posibil cancer de piele. Pielea poate oferi,de asemenea,indicii pentru alte tipuri de cancer. În cazul în care o anumită zona a pielii îşi schimbă culoarea,se îngălbeneşte sau se înroşeşte,ori ai observant o erupţie inexplicabilă,ar fi bine ca medicul să arunce o privire. Ar putea fi semn de cancer de ficat,ovarian sau renal.

Răni care nu se mai vindecă

Rănile care sângerează şi nu dispar sunt,de asemenea,semne de cancer de piele. Dacă eşti un fumător înrăit sau consumi regulat alcool,ai un risc mare de a te îmbolnăvi de cancer oral. Uneori el debutează cu leziuni la nivelul gurii.

Credit foto:www.steptohealth.com



Recente

Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg