Obiceiuri dăunătoare creierului

1 79927 original jpg jpeg

Creierul este cel care dă comenzi întregului organism, iar alterarea sa duce la probleme grave de sănătate. Fără să-ţi dai seama, anumite lucruri pe care le faci îi pot dăuna!

Sari peste micul dejun

Toţi medicii accenteuază ideea potrivit căreia nu este sănătos să sari peste micul dejun, dar te-ai gândit vreodată că acest obicei poate fi dăunător chiar şi pentru creier? Dacă nu, află că fiecare mic dejun sărit privează creierul de elemente nutritive extraordinar de importante, ducând în timp, de la caz la caz, la deteriorarea acestuia.

Dormi prea puţin

Dacă stai trează nopţile, trebuie să ştii că lipsa somnului pe o perioadă mai lungă de timp accelerează distrugerea celulelor creierului. În plus, dacă nu dormi suficient, vei fi stresată pe parcursul zilei. Încearcă să te obişnuieşti să adormi mai devreme, mai ales înainte de miezul nopţii.

Consumi prea mult zahăr

Din păcate, o mare parte din alimentele şi băuturile care există pe piaţă la ora actuală conţin o cantitate mult prea mare de zahăr. Pentru a evita acest lucru, este indicat să verifici eticheta alimentelor înainte şi să îţi prepari, pe cât posibil, mâncarea şi dulciurile acasă. Consumul de zahar este nociv creierului deoarece îl împiedică să absoarbă elementele nutritive, putând duce la malnutriţie şi la dereglări mentale.

Îţi acoperi capul în timpul somnului

Obiceiul de a-ţi acoperi capul în timp ce dormi este unul dăunător, deoarece obstrucţionează oxigenarea adecvată a creierului noaptea, încât poţi ajunge să suferi de deficienţă de aer.

Lucrezi când eşti bolnavă

Ai o mulţime de sarcini de îndeplinit, dar răceala te-a doborât. Cu toate acestea, îţi doreşti să funcţionezi ca până acum, încât nu mai ţii cont că ai organismul slăbit şi îl forţezi. În astfel de cazuri, este indicat să te odihneşti şi să pui stop activităţilor epuizante, care pot dăuna creierului, dacă nu vrei să clachezi.

Lipsa exerciţiilor fizice

Orice formă de mişcare este recomandată pentru menţinerea sănătăţii creierului şi a organismului, în general. Exerciţiile întăresc sistemul imunitar şi previn apariţia bolilor de inimă şi ale creierului. S-a constatat chiar că cele mai longevive persoane sunt cele care au dus mereu o viaţă activă, din care nu a lipsit niciodată activitatea fizică.



Recente

Ratatouille  Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele  foto   Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion  sursa   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg
Supa de linte  Sursa foto shutterstock 309501530 jpg
Ce sa nu faci cand ai buzele crapate  Sursa foto shutterstock 1846727497 jpg
manichiura 3D 2023 shutterstock 1720295548 jpg
canapea si flori shutterstock 204510988 jpg
cadouri de casa noua shutterstock 755663365 jpg
Mituri despre igiena feminina  Sursa foto shutterstock 1254137329 jpg
Mancare fructe bautura jpg
Curatenia d eprimavara  Sfaturi utile  624621179 jpg
Prajitura mozaic cu biscuiti  Sursa foto shutterstock 2017645007 jpg
avocado jpg