Obiceiuri zilnice care afectează sănătatea rinichilor
Cu toţii ştim cât de importanţi sunt rinichii pentru sănătatea noastră. Ei elimină toxinele din organism, extrag deşeurile din sânge, echilibrează fluidele, formează urina şi ajută la îndeplinirea multor alte funcţii importante ale corpului. Iar dacă vreunul din rinichi nu mai funcţionează, ne putem confrunta cu mai multe probleme de sănătate.
Iată care sunt obiceiurile care afectează zilnic sănătatea rinichilor:
Consumul excesiv de sare
Dacă mai adaugi sare în mâncare, îţi faci rău în fiecare zu. Excesul de sare poate creşte tensiunea arterială care afectează şi sănătatea rinichilor. În plus, sarea poate provoca probleme de sănătate precum pietre la rinichi, durere, retenţie de apă etc.
Fumatul
Fumatul nu este doar dăunător plămânilor, ci este extrem de rău şi pentru rinichi. Împreună cu înrăutăţirea tensiunii arteriale, fumatul provoacă leziuni renale. De fapt, fumatul încetineşte fluxul de sânge către rinichi şi poate provoca probleme renale care te fac să te simţi rău.
Alcoolul
Alcoolul are efecte nocive asupra sănătăţii. În plus, ficatul şi rinichiul se îmbolnăvesc de cele mai multe ori din cauza consumului excesiv de alcool.
Deshidratarea
Întregul corp are nevoie de apă pentru a funcţiona corespunzător, în special rinichii. Dar dacă bei mai puţină apă şi suferi de deshidratare destul de des, rinichii sunt expuşi unui risc mare de a suferi de diverse probleme de sănătatea. Lipsa de apă poate provoca leziuni la rinichi, lucru care poate duce la infecţii. Aşadar, bea zilnic cel puţin 8 pahare cu apă.
Antrenament fizic excesiv
Rinchii ar putea suferi când organismul este suprasolicitat prin antrenament fizic. Sportul este necesar pentru sănătate, însă orice este în plus dăunează, asta o ştim prea bine. Exerciţiile fizice practicate în mod excesiv poate provoca rabdomioliza, care este o afecţiune în care ţesutul muscular se deteriorează şi se rupe.