Obiceiuri zilnice care-ţi afectează dinţii
Cine nu a avut probleme cu dinţii măcar o dată! Cu toţii suntem conştienţi de elementele de bază pentru menţinerea igienei orale, dar există câteva obiceiuri care afectează sănătatea danturii noastre, şi anume:
Roaderea unghiilor
Acesta este un obicei foarte comun în rândul copiilor, dar şi a adulţilor, care poate afecta maxilarul şi textura dinţilor. Se spune că atunci când îţi rozi unghiile, fălcile sunt plasate în aceeaşi poziţie, ceea ce poate duce la disfuncţia maxilarului.
Consumul de bomboane, jeleuri
Consumul de alimente dulci în exces poate provoca afecţiuni ale dinţilor, deoarece ele se vor lipi de dinţi şi vor provoca eliberarea de acizi care afectează smalţul. Încearcă să eviţi bomboanele, caramelele, jeleurile etc.
Foloseşti aceeaşi periuţă de dinţi
Perii periuţei de dinţi ajung să se tocească şi să nu mai ofere rezultate. Ar trebui să înlocuieşti periuţa veche cu una nouă, care te va ajuta să-ţi menţii igiena orală. Recomandat este să se schimbe periuţa de dinţi la fiecare 3-4 luni.
Cafeaua/ceaiul
Cafeaua este o băutură pe care majoritatea dintre noi o iubim, dar poate lăsa pete/urme pe dinţi. Şi, în unele cazuri, bacteriile şi acidul prezent în gură pot provoca afecţiuni ale gingiilor. Aşadar, clăteşte întotdeauna bine gura după ce bei cafea sau ceai.
Bei suc de lămâie
Citricele (lămâiaa galbenă, lămâia verde, grepfrutul, portocala) conţin o cantitate mare de acid care poate distruge smalţul dinţilor. Se recomandă ca, după ce bei un pahar de apă cu suc de lămâie, să mesteci o gumă fără zahăr pentru e elimina acidul rămas pe dinţi.
Periezi dinţii imediat după ce ai terminat de mâncat
Periajul dinţilor imediat după ce ai terminat de mâncat poate afecta dinţii, deoarece există riscul ca acidul din alimente să intre mai adânc în smalţ. Recomandat este să se perieze dinţii după 30 de minute după ce ai mâncat.