Pate în sarcină. De ce trebuie să eviţi să îl mănânci

pate în sarcină jpeg

Alimentaţia este foarte importantă în orice moment, dar este şi mai importantă atunci când eşti însărcinată. Vitaminele, mineralele şi multe alte substanţe nutritive sunt esenţiale pentru dezvoltarea copilului. Dar există câteva alimente pe care ar trebui să le eviţi în timpul sarcinii. De pildă, nu e bine să consumi pate în sarcină.

Pate în sarcină - Pateul este unul dintre produsele la care ar trebui să renunţi când eşti însărcinată

Când vine vorba de pate în sarcină, e bine să ştii că toate pateurile, indiferent din ce sunt preparate, pot conţine în cantitate mai mare bacteria listeria. Această bacterie poate duce la infecţie. În timpul sarcinii, organismul este mult mai susceptibil la listerioză, un tip de intoxicaţie alimentară provocată de alimente contaminate cu bacterii listeria.

Infecţia cu bacteria listeria poate provoca simptome uşoare, asemănătoare gripei, care pot apărea după 4-5 zile sau câteva luni după ce a ajuns în organism. Chiar dacă este de obicei o boală destul de uşoară, poate dăuna copilului nenăscut.

Un alt motiv pentru care trebuie să eviţi pateul este că ficatul din care este preparat produsul conţine niveluri ridicate de retinol, un tip de vitamina A. Iar prea mult retinol în timpul sarcinii poate fi dăunător pentru bebeluşul nenăscut.

Pate în sarcină - Riscurile infectării cu bacteria listeria în timpul sarcinii

Listerioza poate provoca avort spontan, naştere prematură şi chiar pierderea copilului la naştere. Dacă suferi de infecţie cu bacteria listeria în ultimele săptămâni de sarcină, bebeluşul se poate naşte bolnav. Cu toate acestea, dacă ai mâncat pate, asigură-te că nu există nici cea mai mică şansă de a te infesta cu listerioză.

În 2011, au existat aproximativ 147 de cazuri de listerioză în Marea Britanie, dintre care 27 au fost la femei gravide. Chiar dacă riscul este foarte mic, este important să ştii despre această infecţie şi bacterie.

Ce alte alimente trebuie să mai eviţi în timpul sarcinii:

-    Produsele lactate nepasteurizate

-    Cafeaua

-    Alcoolul

-    Fructele de mare

-    Peştele cu mercur

-    Carnea roşie

V-ar putea interesa şi: Cafeaua în sarcină.

Credit foto: www.americanpregnancy.org