Pofta de gheaţă, un indiciu al carenţelor nutritive
Organismul este mecanismul în care funcţiile sunt îndeplinite în acelaşi timp. Însă, câteodată, se întâmplă să aibă nevoie de ajutor din exterior. Dacă vrem ca prevenim din timp afecţiuni mai grave, nu trebuie să ignorăm următoarele simptomele.
Insomnie, stare de nervozitate şi crampe musculare
Dacă te confrunţi cu aceste tulburări, corpul are nevoie de magneziu şi de potasiu. Pentru ca organismul să asimileze aceste minerale, consumă mai multe roşii, portocale, banane şi spanac în fiecare zi.
Piele uscată
Pielea uscată de provocată cel mai des de carenţa de vitamina E din organism. Încearcă să mănânci mai multe legume, fructe, peşte şi nuci.
Poftă de dulce
Dacă ai poftă de ceva dulce, stresul, depresia sau oboseala pot fi tulburările din spatele acestei dorinţe pentru că organismul cere glucoză. Dar, acest obicei alimentar poate duce la îngrăşare. În schimb, mănâncă un cub de ciocolată neagră sau o lingură de miere.
Poftă de gheaţă
Da, există persoane care au poftă de gheaţă. Dacă şi tu simţi nevoia de a mânca gheaţă, atunci s-ar putea să suferi de anemie – în corp este o deficienţă de fier. Cele mai bune surse de fier sunt ouăle, sfecla roşie şi spanacul. Însă, este recomandat să consulţi un medic înainte.
Unghii fragile şi păr uscat
Atunci când unghiile ţi se rup uşor iar părul este uscat şi fragil, organismul nu are suficientă vitamina B. Bea mai mult lapte şi mănâncă ciuperci şi fructe de mare.
Sângerări gingivale
Sângerarea bruscă sau constantă a gingiilor în timpul perierii dinţilor este simptomul care spune că în organismul se confruntă cu o lipsă de vitamina C. Pentru a combate carenţa, include în alimentaţie citrice, spanac, ardei gras verde şi roşu, roşie, varză, conopidă şi broccoli.