Probleme de sănătate care au aceeaşi cauză: sistemul imunitar slăbit

1 67734 original jpg jpeg

Te confrunţi cu răceli constant, cu o stare de oboseală accentuată sau cu alte probleme minore de sănătate, însă nu te-ai gândit până acum că acestea pot avea la bază aceeaşi cauză? Aceste simptome, pe lângă, altele, indică faptul că sistemul tău imunitar este slăbit.

Află care sunt acestea pentru a şti când este cazul să îţi întăreşti imunitatea.

Te simţi foarte obosită

Într-adevăr,senzaţia de oboseală poate fi un simptom al multor probleme de sănătate,însă adesea apare când organismul este slăbit. Dacă ţi se-ntâmplă să dormi 7-8 ore pe noapte şi cu toate acestea să te trezeşti obosită înseamnă că ai o imunitate scăzută.

Te confrunţi frecvent cu infecţii

Când organismul este slăbit,acesta nu mai are capacitatea de a face faţă virusurilor şi bacteriilor care duc la apariţia infecţiilor. Aşadar,infecţiile urinare,problemele stomacale şi gingiile roşii sau inflamate sunt semne care anunţă că organismul tău nu mai poate lupta contra bacteriilor în mod eficient.

Răceşti des şi ai probleme cu gâtul

Răceşti mai des de o dată pe lună? Ai dureri de gât destul de des? Dacă răspunsul tău este afirmativ la aceste întrebări,este indicat să mergi la un medic specialist pentru a-ţi face nişte analize de rutină. Astfel,vei şti cu siguranţă dacă imunitatea ta este foarte scăzută.

Te confrunţi cu diverse alergii

Unele persoane se confruntă cu reacţii alegice mai des decât altele. Dacă te deranjează praful,polenul şi alţi factori externi,cel mai probabil organismul tău este slăbit şi din această cauză,pielea,nasul sau ochii sunt afectaţi cu uşurinţă.Şi rănile care se vindecă greu pot fi un semn că sistemul imunitar este slăbit. Pentru a fi sigură că este vorba de această problemă şi nu de prezenţa diabetului,este necesar să consulţi un medic specialist.