Semne care anunţă că ai cancer pancreatic

1 72777 original jpg jpeg

Cancerul pancreatic se numără printre maladiile cele mai necruţătoare. Cel mai mare factor de risc pentru dezvoltarea acestei boli îl reprezintă fumatul.

Alte cauze ale cancerului pancreatic,care pot fi controlate,sunt obezitatea şi expunerea la locul de muncă la anumite pesticide,coloranţi şi substanţe chimice. Alţi factori care măresc riscul de cancer pancreatic sunt:îmbătrânirea,istoricul familial al bolii,diabetul zaharat şi anumite tulburări genetice.

În primele faze,cancerul pancreatic este asimptomatic. Pentru diagnosticarea cancerului pancreatic,medicul îţi va face un examen fizic complet. Deoarece cancerul pancreatic nu prezintă simptome în primele faze,iată câteva semne care te avertizează că te-ai îmbolnăvit.

 Ai slăbit foarte mult în ultima vreme 

Dacă ai pierdut mult în greutateîn ultimele zile,este posibil ca asta să indice că pancreasul tău este în pericol. Din moment ce pancreasul nu mai funcţionează corect,te vei confrunta cu probleme digestive,asta favorizând pierderea în greutate.

Citeşte şi:Greutatea ideală,în funcţie de înălţime

  Ai fost diagnosticat cu diabet zaharat de tip 2  

Pancreasul este responsabil pentru menţinerea glucozei din sânge la un nivel normal,deoarece este responsabil de producerea insulinei în organism. Atunci când pancreasulnu mai funcţionează corect,există riscul să faci diabet de tip 2.

  Te confrunţi cu dureri abdominale  

Îţi începi ziua cu dureri abdominale puternice? Dacă este aşa,atunci ar putea fi din cauza faptului că suferi de cancer pancreatic. De asemenea,este posibil să te confrunţi şi cu greaţă şi vărsături.

Citeşte şi:Ai probleme cu pancreasul? Acest remediu stimulează refacerea lui!

  Scaunul este deschis la culoare  

În cazul în care scaunul tău este deschis la culoare şi este mai puţin dens,este posibil să fie din cauză că pancreasul a încetat să funcţioneze aşa cum ar trebui. Pancreasul este responsabil de secretarea anumitor enzime care ajută la digestia alimentelor. Atunci când pancreasul nu mai secretă aceste enzime,alimentele nu mai sunt bine digerate.

Credit foto:www.reference.com