Simptome alarmante ale deficienţei de potasiu

1 81160 original jpg jpeg

Eşti îngrijorată că muşchii tăi nu lucrează cum ar trebui sau că nu ţii tensiunea arterială sub control? Eşti în căutarea unor metode naturale de rezolvare a problemelor tale psihice, emoţionale? Sau poate că eşti curioasă, pur şi simplu, să afli ce este potasiul şi ce face lipsa lui din corpul tău.

Ce este potasiul şi cât e de important?

E un mineral şi electrolit esenţial pentru corpul tău. Cu ajutorul lui, funcţiile organismului sunt mai bune, iar metabolismul celular se reface fără probleme. Un nivel optim de potasiu în corpul tău ajută la funcţionarea normală a funcţiilor musculare, inclusiv al celei cardiace. Joacă un rol important în reglarea tensiunii arteriale şi menţine sănătatea sistemului nervos.Niveluri fluctuante ale potasiului pot să-ţi zdruncine masiv sănătatea. E important, deci, să identifici cum se cuvine manifestările deficienţei de potasiu.

Crampele musculare

Mai ales la picioare, crampele sunt un semn al lipsei de potasiu. De asemenea, spasme involuntare ale muşchilor sunt indiciu clar al lipsei de potasiu.

Ceaţă pe creier

Lipsa de potasiu afectează activitatea normală din creierul tău, ceea ce se manifestă printr-un fel de ceaţă. Deficitul de potasiu te poate face depresivă şi îţi poate produce halucinaţii.

Constipaţie, crampe abdominale, balonare

Tractul tău digestiv are ţesuturi musculare subţiri, reglate de de un sistem nervos autonom. Potasiul, care e un electrolit, ajută la menţinerea diferitelor funcţii neurale, ca digestia. Lipsa potasiului împiedică buna funcţionare a sistemului digestiv, lucru care se traduce prin constipaţie, balonare, crampe abdominale.

Oboseală

Te simţi des extenuată şi parcă n-ai chef de nimic? E de la lipsa de potasiu, care împiedică celulele să lucreze la capacitatea lor optimă. Aşa că dacă te simţi obosită mai multe zile la rând, încearcă să reglezi deficitul de potasiu.

Urinare frecventă

Lipsa de potasiu, împreună cu un aport scăzut de sodiu îţi poate împiedica rinichii să lucreze cum trebuie. Aşa că trebuie să faci pipi mai des. Urinarea frecventă poate fi un semn că ai lipsă de potasiu.

Sete intensă

Un nivel scăzut de potasiu se traduce şi prin faptul că organismul tău nu e capabil să-şi regleze nivelul de apă, astfel că poţi să ai o intensă senzaţie de sete.

Palpitaţii

Dacă bătăile neregulate ale inimii te fac să te simţi incapabilă să te linişteşti e din cauză că n-ai potasiu suficient. Potasiul joacă un rol foarte important în reglarea tensiunii arteriale. Dacă nu e în cantităţi suficiente, ai palpitaţii şi bătăi neregulate ale inimii.

Ţiuit în urechi

Senzaţia neplăcută de ţiuit în urechi este un sindrom secundar al palpitaţiilor date de lipsa de potasiu. De asemenea, poţi să ai ameţeli şi senzaţia de leşin. Un nivel scăzut al potasiului se manifestă şi printr-un nivel scăzut al energiei.

Sursa foto: www.chakru.com



Recente

pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg
Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg