Spune-mi ce înălţime ai ca să-ţi spun la ce boli eşti expus

1 73750 original jpg jpeg

Cercetări recente arată că înălţimea are un impact asupra mortalităţii cauzate de bolile comune. Oamenii înalţi au un risc mai mic de a se îmbolnăvi de boli cardiovasculare şi diabet de tip 2, dar un risc mai mare de cancer, în comparaţie cu oamenii mici de înălţime, arată datele unui nou studiu.

Înălţimea este în mare măsură determinată genetic,dar în ultimele decenii,înălţimea copiilor şi a adulţilor a crescut constant în întreaga lume. La maturitate,copiii sunt aproape întotdeauna cu mult mai înalţi decât părinţii lor. Cea mai mare creştere în înălţime,în ultimele decenii,se înregistrează în Ţările de Jos. Bărbaţii olandezi sunt acum cu 20 de centimetri mai înalţi decât în urmă cu 150 de ani.

Citeşte şi:Este cancerul contagios? Cele mai frecvente mituri despre cancer

Înălţimea favorizează declanşarea unor boli

Potrivit oamenilor de ştiinţă,înălţimea are un impact important asupra mortalităţii cauzate de anumite boli comune,indiferent de masa de ţesut adipos. „Datele epidemiologice arată că o creştere cu peste 6,5 ​​cm în înălţime măreşte riscul de mortalitate cardiovasculară,dar scade riscul de cancer“,a declarat Matthias Schulze de la Institutul German de Nutriţie.

Cercetătorii spun că creşterea înălţimii corpului este un marker al supraalimentaţiei în produse bogate în calorii,în timpul diferitelor etape de creştere.

Citeşte şi:Greutatea ideală,în funcţie de înălţime

Oamenii înalţi,sensibili la insulină

Printre alte consecinţe ale creşterii în înălţimese numără şi sensibilitatea organismului la acţiunea insulinei,influenţând astfel pozitiv metabolismul lipidelor. Noile date ale oamenilor de ştiinţă arată că oamenii înalţi sunt mai sensibili la insulină şi au un conţinut scăzut de grăsime în ficat,ceea ce poate explica riscul lor mai mic pentru bolile cardiovasculare şi diabet de tip 2.

Aceste constatări se potrivesc cu datele publicate care sugerează că oamenii înalţi au o protecţie relativă împotriva tulburărilor metabolismului lipidic. Cu toate acestea,ei nu sunt lipsiţi de posibilitatea de a face anumite tipuri de cancer,în special cancer de sân,de colon şi melanom,deoarece creşterea celulară este activată permanent,au declarat cercetătorii.

Credit foto:www.otcmaleenhancement.comRecente